torsdag 14 juni 2012

Torsdagen v. 24 — Östermalms lekpark


11:49
Avfärd hemifrån. Östermalms lekpark är destinationen.12:06
Framme. Klara inleder med en häst.12:15
Den största attraktionen är det klassiska trädet. Jag minns själv hur jag älskade att klättra i sådana träd. De var så ovanliga. Idag kan jag tänka på dem som stora historieböcker. Fatta förstå vilka minnen det här gamla lönnträdet(?) ska rymma.17:20
Då jag steg på ärans tjänst klockan ett fick jag lätta snabbt från lekparken. Här var det dags för lunch, eller vad man ska kalla det. Det bjöds på sallad inför den stundande italienska huvudrätten. Jag blev sugen när jag läste "smultron" i kylen, så jag högg en sådan. Den var god.17:39
Pizzan var oerhört god. Pinoccio heter restaurangen. Ska undersöka närmare vad pizzan hette. Det var iaf en av deras finare, med bl.a. oxfilé, kebab, salami, och bearnaisesås. Alla dessa ting jag gillar.22:57
På kvällskvisten, här knappt en timme efter att jag klivit ur min kostym. Ligger i soffan och tar en avslappnad bild på mig själv. När Ingrid ser den skrattar hon och poängterar att det ser ut som att jag har en liten "röv" ovanför ögonbrynen. Jag tittar på bilden, och kan ju inte annat än se en slags likhet. Jag blir till mig och frågar om jag ofta har så. Hon säger "Du har alltid haft det, ända sedan vi träffades." Jag blir därefter stingslig och tar otaliga bilder på mig själv, i olika ljussättningar och vinklar. I vissa är "hornen" tydligare än andra. Jag funderar, har många noterat dem? Kan jag t.o.m. ha varit känd som "Calle med hornen" typ i skolåldern, bakom min rygg, utan att jag själv kände till det. Och framförallt, hur kan jag ha gått snart tjugoåtta år utan att märka av en sådan skrikande fysisk attribut? Ingrid sa att hon inte hade sagt något, om hon märkt att jag skulle bli så påverkad. Jag fotograferade som sagt mig själv i många ljussättningar och vinklar innan jag kröp till kojs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar