måndag 4 juni 2012

Måndag v. 23


16:29
Egmont Kärnan ska ha en stor eloge. De har räddat mig, för andra gången, faktiskt. Nu har jag svarat och slagit på med en prenumeration, för att detta här med ett missat nummer inte ska inträffa igen. För den neurotiska samlaren är det ju en smärre mardröm. Nå, att samla på ett enda tidningsmagasin är överkomligt. Det ges ut i åtta nummer per år så varje år har man ockuperat en yta motsvarande mindre än en pizzakartong i volym. Värre är det med folk som har satt i system att spara på gamla veckotidningar, till exempel.16:50
Jag blev glad när jag kom ut på gården och stötte på det här gänget. De sätter ut parkbänker i hooden. Schysst, riktigt schysst. Jag poängterade detta och de svarade helt cool, och en kort stund senare gjorde de en rivstart med den gamla Volvon. Nä, nu kryddar jag iväg, som att det vore en film. I själva verket bytte vi några ord, innan jag sprang vidare mot flickorna som busade i slänggungan ett stenkast bort.16:52
Så, ett stenkast bort, och två minter senare. Flickorna. Den här slänggungan är populär bland alla kvarterets ungar. Till och med tonåringar ser man ligga och "hänga" i den. Det räknas nog rätt käckt i vissa kretsar. Minns själv i de låga tonåren att det en kort period var fyllt av status att bara 'softa i gungan', särskilt om man var i sällskap med nån 'guzz'.17:19
Slängde hastigt och lustigt i mig en lunchlåda som jag glömt tidigare. Eller somnat ifrån, rättare sagt. Var så trött när jag kom från Sambandscentralen så jag sov ett par timmar in på eftermiddagen. Just typiskt.18:29
Måndagsutflykt. Standsbiblioteket. Riktigt schysst ställe att varva vår lokala trostjänare med, och det är ju spännande för prinsessan också. Sagostundrummet var öppet och Klara sprang vid några tillfällen hej vilt runt där inne. Ett uppslag på dörren skvallrade om att "Sagostunden" tagit semester till framåt augusti. Tur att Klara inte är läskunnig ännu, hon hade nog blivit ledsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar