lördag 23 juni 2012

Lördagen v. 25 (Midsommardagen)


15:10
Pusselbyggande och vatten. En sund livsstil.16:03
Nu är jag och Klara på äventyr. Vi har fått en kortare inköpslista i uppdrag av drottningen, så här är vi på Maxi och donar. Drottningen har sina kometer säkrade, och Klara får sitt kinderägg, så klart. Om kinderägg ska skrivas med versal begynnelsebokstav och/eller särskrivas alternativt med bindestreck, ja det är en sån där halvknepig kluring som jag gått och slagits med, lately. Äh, jag måste lära mig att slappna av i sinne, annars blir det bara skit av allt.16:28
Det är över en vecka sedan senaste numret av Martin Kellerman's Rocky kom till hyllorna. Jag är sent ute, men den här gången fallerade jag i varje fall inte totalt, som vid släppet av årets andra nummer. Nåväl. Min prenumeration är i hamn och nästa nummer (#5/2012) kommer jag förhoppningsvis att få rakt i brevnedkastet.17:33
Här är vi på banan. Vi trampar längst med Kolbäcksleden (blivande E4) och smärre sträckor av grus (p.g.a. de stora ombyggnationerna) till trots var det oerhört behagligt. Vädret var riktigt soft och jag hade slagit igång genren med enbart klibbiga toner i Winamp på min lur, och lät den ligga i drottnigens cykelkorg. Så, den där musiken från Västindien kom att guida vår tripp mot stadens norra sida.18:26
Inne på Coop Forum. Jag fann en tröja som var riktigt häftig. Med motorcyklar. Klara älskar ju motorcyklar. "Samma som morfar har", säger hon direkt vi stöter på någon som brummar förbi när vi är ute. Nu skulle hon minsann få en tröja med hojar.18:39
Här sitter vi utanför Coop Forum på Ersboda. Vi har köpt varmkorv åt prinsessan. Hon käkade upp hela två varmkorvar. Gott, bra att hon äter flickan. När jag ser bilden kan jag inte undgå att få vissa 'white trash' vibbar. Skräp och fimpar, ett stängt Systembolag i bakgrunden. Hahaha, vilken bild. Nåväl. Vi hade i alla fall trevligt.19:30
Klara leker på gården. Här är den nyinköpta tröjan väl synlig. En kort stund innan detta foto togs skulle jag och prinsessan ta på oss uppdraget att dundra upp till ÅC och köpa cheddarost. Ja, när man gör hamburgare hemmavid på Midsommardagen vill man ha den där äkta varan, och inte nån hyvlad prästost, tycker ni inte? Klara var då ivrig och började springa längst gårdsplanens asfalt. Så ser jag hur hon snubblar. Jag är precis bredvid och då jag på överbeskyddande manér börjar min ömkan säger hon hastigt "Det gick bra!" som hon reser sig upp. Det går därefter ungefär två sekunder, sen kommer gråten. Hon tar sig för knäet. Jag drar upp kortbyxan och visst, ett litet skrapsåg. Mamma kommer ut med ett plåster ("Bilar", med "Blixten McQueen", favoriten) och när plåstret appliceras är Klara redan på gott humör igen. Hon får även svarta långbyxor, och här är vi redo att dundra iväg.19:45
Här utkomna från Ålidhems centrum med cheddarosten. Klara får hålla den, och jag kommer genast på henne med att försöka bita upp förpackningen. Hon älskar cheddarost, och ville helst börja tugga i sig på momangen. Jag hade dock också gjort 'a true bargain' i räddisor, en krona knippet. Jag köpte då fem knippen för en femma, och det kändes fett värt. Det var en evighet sen jag käkade räddisor, men jag minns att jag tyckte om det som liten.19:59
Jag hade lovat att vi skulle stanna till i en lekpark när vi handlat. Så blev det också. Nu visade det sig att just på gräsplätten intill lekparken hade de ställt upp ett gäng rejäla travar med pall. Klara var mer intresserad av dessa än av lekparken. Visst, det kan anses kontroversiellt, men jag kommer själv ihåg hur mycket jag och bästisen busade och klättrade på pall när vi var små, så hennes fascination kunde jag köpa. Så, hon fick klättra, med mig på armlängds avstånd, givetvis.20:19
Hamburgermiddagen. Äntligen. Prinsessan var mest fokuserad på cheddarosten. Hon fann ett vinnande koncept i att doppa den i bearnaisesås. Kan förstå att hon fann smaken svårslagen, den ligger nämligen helt i linje med min personliga preferens.20:44
En lång lördag nu mot sin ände.
Även hjältar behöver dygnsvilan.
Så, välling- och sängläge, här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar