torsdag 21 juni 2012

Torsdagen


10:57
Rullar ut från den plats som jag valt att kalla Sambandscentralen. Förhoppningen är att detta också skall bli den sista gången jag rullar ut. Förhoppningen är att allt ska flyta på, med möjligheter så långt ögat kan se. Jag vill hoppas och tro, om än jag inte sticker under stol med att oron ligger. Ovissheten kring framtiden. Nå. Hoppets eller i varje fall hoppfullhetens tunnel.12:19
Jag och drottningen rullar mot Strömpilen.12:53
Jag kom på att det vore gott med en energidryck i solen. Euroshopper har en variant som kostar en bråkdel av vad den klassiska Red Bull gör, men med en liknande smak. Jag må inte vara någon direkt Ove Sundberg, men visst högg jag till. Vi drack upp den där utanför. När den var slut gick jag målmedvetet tillbaka in genom entrén, genom stormarknadens lobby, och till PET-stationen vid dess andra ände. Jag petade i burken och valde stolt den gula knappen. Ja, knappen för att skänka pengarna till Röda korset. Förr hade jag kunnat tänka "Så pinsamt, att ge en krona, rent tragiskt" och bara för att jag då ryggade för tanken istället tryckt på den gröna knappen, och gått och 'cashat in' till den egna plånboken. Nu vet jag bättre, och jag hoppas att tanken ska slå rot hos fler. En krona. Visst. Men tänk om tusen skallar går med den där tomburken och skänker en krona. Då har barnen i tredje världen en lax (om vi intalar oss att pengarna går oavkortat fram), och med deras ekonomi kan man nog banne mig undervisa en hel skolklass för en lax. Sug på den karamellen, och tänk en gång extra nästan gång ni druckit upp er läskeblask.13:33
Lunch, en enkel variant.20:33
Under torsdagen inträdde jag ärans tjänst och inte förrän så här många timmar senare var jag åter hemmavid. Det blev potatisgratäng med kött. Riktigt gott var detta, och det vågar jag lova.02:26 (natten mot fredag)
Efter att flickorna sov begav jag mig ut. Slog följe med Freddy. Han är ansluten till den briljanta tjänsten och nätverket CouchSurfing.ORG, och via detta hade han fått hem en kille från Österrike. Andy hette han. Han hade blont krulligt hår och var solbränd. Han hade attityd och förde tankarna till snowboard och Alperna, men det sa jag ingenting om under kvällen. Här avrundar vi med lite skräpmat. Ni vet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar