lördag 8 november 2014

Lördag, v. 45På kvällskvisten åkte vi ner till Maxi för att — bland annat — köpa lördagsgodis. Jag ser att skylten (<1 kg = 7,90 SEK/hg | >1 kg = 5,90 SEK / hg) från senast satt kvar, och när jag då kände på påsen uppskattade jag att den redan närmade sig det skarpa gränsvärde som skapats i enlighet med svärfars kalkyl. Jag ställde påsen på vågen och mycket riktigt låg den strax under 0,7 kg, vilket fick mig att känna att det skulle vara sjukt värt att fylla upp den till precis just över ett kilogram.

Tjejerna fortsatte att fylla påsen med godis, medan jag stod mitt i gången och lät mig själv segla iväg i en dagdröm. När de var färdiga kände jag på påsen och uppskattade då att de hade gått ganska saftigt över kilot. Jag fick en spontan vibb och sade att jag minsann trodde på att påsen vägde ett komma två kilo. Vi ställde den på vägen och när det står 1,202 (g) i displayen så ler jag jättebrett varvid Ingrid ger mig beröm för min väldigt precisa uppskattning. Jag får medge att jag var lite mallig, i denna stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar