torsdag 9 oktober 2014

Torsdag, v. 41Torsdagen förflöt i all sin enkelhet. Jag hade en än en gång den stora förtjänsten av sovmorgon, vilket gav mig den stora äran att få lämna av vår älskade unge på förskolan. Typiskt nog så var vi på väg att bli sen. Ingrids larm i telefonen hade gått på strejk, och då mitt är mer att betrakta som "sista-minuten-i-nöd" var paniken ett faktum när det ljöd. Dessutom var det en lite speciell dag; vi hade fått mejl om att dagens idrott var inställd för att klassen skulle få finbesök av polisen, som skulle berätta om sitt arbete. Jag och Klara tog varsin cykel och dundrade iväg i full fart. Nå, vi blev trots allt fem minuter sena, men det är väl både mänskligt och överkomligt, på en torsdag, vill jag tycka.

När Klara var lämnad återvände jag hem och kröp än en gång upp i soffan med min älskade hustru, och än en gång (jfr. gårdagen) hade hon gjort frukost åt mig. Min sagolika hustru, ja jag säger då bara det. Som grädde på moset upptäckte jag att vi kan få in TV4 HD. Intressant. Vi upptäckte ju Sveriges Televisons högupplösta sändningar för länge sedan, fast de sänder ju "bara" i 720p, vilket i äldre svensk folkmun benämns HD-Ready, om vi pratar teve-apparater, medan den halvkommseriella kanalen nu visade sig sända i 1080i, vilket förvisso har sina sammanflätade (pun intended) svagheter gentemot 1080p, men fortfarande kändes som en intressanta betraktelse, i synnerhet på en torsdagsförmiddag.

Det var allt som allt en avkopplad torsdagförmiddag. Vi noterade att vi slapp lokalreklamen när vi kollade på HD-kanalen, och troligtvis var det också en annan väderhallåa fick fick beskåda. Jag kände då inte igen den här från igår. Ingrid fastnade i ett telefonsamtal med sin mamma, mitt i alltihop. Vår älskade katt låg i hennes famn och funderade över sådant där som katter funderar över, i vardagen. Säkert inget märkvärdigt, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar