söndag 19 oktober 2014

Söndag, v. 42


Förmiddag och sista arbetsdagen
På förmiddagen hade jag äran att käka frukost tillsammans med tjejerna, vilket blev i form av gröt. Några timmar senare stämplade jag in, märkbart sista dagen som fast anställd, om än just den här söndagen faktiskt var en påbackad sådan. Nå, jag var tidigt på plats (ren strategi, då jag vill ha en gratis P-ficka utanför köpcentret och konkurrensen hårdnar framåt öppning) och lade mig i soffan och bara njöt av ledig tid i en soffa, med en kaffekopp alldeles intill mig.


Bakom kulisserna hos svärföräldrarna
Efter arbetsdagen åkte jag raka spåret ut till Berghem, var det nalkades söndagsmiddag. Jag gjorde en kort tur ut till Ica Supermarket Mariehem med Klara, för att hon var nåt så djävulskt inställd på att få köpa ett par "slimes" som kostar tio konor styck och erhålles i en sådan där klassisk maskin var man snurrar på en grej. Huva, pengar rakt i sjön enligt mig, men just dessa två guldpengar hade hon fått av mormor respektive faster, så det var ju hennes (och deras) val.

Det blev ett par timmar [innan skymning] där i svärföräldrarnas boning på Berghem, och jag passade då [i samma veva som svärfar var ute och bökade på vinterhjulen] på att byta ut standardlamporna i halvljuset mot hyfsat svindyra "Osram Night Breaker Unlimited", vilka har fått riktigt bra omdömen (klicka på de fem stjärnorna så kommer röset upp), så nu är det bara att hålla tummarna för att de ska leverera även för oss. Inom en snar framtid ser det trots allt ut att bli en lite längre tur, vilken gissningsvis kommer att gå — åtminstone bitvis — i mörker.


En äkta skäggtrimmer
Dagens luxuösa inköp blev en s.k. multitrimmer som — efter vad jag förstått — främst är siktad för att idka schysst finlir på just skägg. Nå, det kändes som en överkomlig peng och kvällen till ära njöt jag av att maskinen kom åtminstone underhållsladdad, och smög då så genast på i enlighet med min önskade väg att förfina min ansiktsbuske. Jag var oerhört glad över att att ha ett nytt verktyg till mitt gagn, på en söndag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar