måndag 7 juli 2014

Måndag, v. 28: Stränderna


Norrmjöle Havsbad

Det var måndag och jag jobbade bara fram till lunch, och vädret bjöd på strålande sol, så vi fann det inte sämre än att packa oss och dundra iväg ut mot havet. Det blev emellertid ett litet missförstånd då det visade sig att Ingrid hade varit inne på att vi skulle hela vägen till Salusands havsbad, vilket ligger mer eller mindre mittemellan Umeå och Örnsköldsvik, medan jag — i mitt stilla sinne — hade siktat på Bettnesand, vilket ligger betydligt närmare.

Nå. Det slutade i varje fall med ingetdera, för när vi kom fram till Bettnesand visade det sig att detta populära utflyktsmål hade blivit försett med en sommarjobbande yngling som stod med en skramlande kassa och skulle ha en tjugolapp för att låta en passera. Då vi lever i ett hav av ettor och nollor (digitalt) är fysisk valuta något vi i princip aldrig bär med oss. Den unga killen (f.ö. med shorts och i viss mån swagger) tipsade dock om att vi istället kunde sticka till Norrmjöle havsbad, som bara låg ett stenkast bort. Så blev det också, och här lyckades vi hitta en fri parkering på områdets golfbana.

Vi promenerade ner till sandstranden. Det var fullt av folk och visst var det gemytligt. Jag fick dessvärre ingen ro. Jag var påtagligt irriterad och inte alls behaglig till sinnes. Ganska snart kom jag underfund med att det berodde på att jag inte hade fått i mig någon lunch. Utan mat i magen blir allt fel, så är det bara. Jag hade ändå dålig 4G-täckning på denna strand, så efter blott en dryg halvtimme sadlade vi åter och styrde kosan norrut.


Nydala
Ja, resan gick nu till det klassiska stället, Nydala. Jag gick till baren och beställde det största målet de erbjöd, och propsade på att om jag gav honom en jämn hundring så kunde han ösa på med dressing intill på tallriken, så att jag kunde doppa mina pommes. Detta var inga problem, och i takt med att jag petade i mig käket kände jag också hur humöret blev allt bättre. Här blev vi längre än på Norrmjöle.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar