onsdag 11 juni 2014

Onsdag, v. 23

awdrf


Dagen gryr
Det var faktiskt soligt väder när vi vaknade, pigga och utvilade, denna stora dag. Vi drog flinkt på oss kläderna och laddade upp. Klockan 12:25 skulle Toves klass springa ut från bygganden Oden, Strömbackaskolan. Oj oj oj. Som sagt, snabbt på med kläderna och så lättade vi ankar från kyrkstugan.


P-skiva och P-arisare
i åkte in till stan och Coop Forum för att hitta nån uppfriskning. Nu blev vi varse systemet med P-skiva nyttjas i princip överallt i denna stad, i motsats till hemma var det istället kostar en massa pengar. Nu hade vi ingen P-skiva, men lyckligtvis fanns det en liten blankett på Coop Forums parkering. Någon penan hade vi inte heller. Ingrid agerade fiffig och plockade fram en kajalpenna. Alla problem har lösningar.

Vi hade tur. De körde nån kampanj utanför och sålde parisare för blott tio kronor. Vi köpte fyra stycken, varav jag tryckte i mig hälften och Ingrid och Klara åt varsin. Sedan gick jag in och borstade tänderna på de offentliga toaletterna. Nu var vi laddade, och helt plötsligt hade klockan blivit mycket och det gällde att hitta en vettig parkering i närheten av Strömbackaskolan, vilket skulle visa sig lättare sagt än gjort, denna stora dag.


Studentexamen: Traktorerna
asdf


Studentexamen: Efteråt

Efter ceremonin med traktorerna åkte vi iväg för ett efterhandsfirande i Storfors. Det blev smörgåstårta, bland annat. Efter en liten incident som gjorde att jag fastnade på toaletten längre än vad jag hade tänkt mig anslöt jag åter till sällskapet och detta just i tid för att hjälpa Tove att sätta upp sådant prasselband i taket på baksidan var de skulle sitta och ha traditionellt party på kvällen.


Avrundningen
Resan och detta sociala event toppades med en pizza ute. Det kom att bli så att vi hamnade på Tre kronor, ett ställe som öppnar var en billig mataffär "Matkronan" låg när jag var ung. På senare år har Ica Supermarket tagit över. Nåväl.

Pizzan smakade helt okej, jag valde en Husets Special som innehöll oxfilé, kantareller, purjolök och bearnaisesås. Oerhört gott. Vi hade mindre tur med vädret. Det duggregnade så vi kunde inte sitta ute, och borden var inte gjorda till fördel för större sällskap. Vi fick sitta någotsånär tudelade men det funkade bra i alla fall. Pizzan var som sagt väldigt god, men när det sedan kommer till servicegrad var det faktiskt inte frågan om en klockren femma. Nå, kanske är det bara jag som har blivit kräsen med åren.

Efter avslutad måltid stod vi utanför och surrade en stund (det duggregnade inte för stunden) och sedan hoppade vi in i bilen och satte omedelbar kurs söderut. Regnet stod snart som spön i backen och i princip hela vägen hem hade vi kraftigt regn. E4:an var dränkt. Nå. Sent på kvällen rullade vi in hemma, och den härliga utflykten till trots så ligger det nog ändå nånting i vad dom säger — borta bra men hemma bäst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar