söndag 18 maj 2014

Söndag, v. 20


Eftermiddagen
När jag hade stämplat ut från mitt — hyfsat korta — söndagspass mötte Ingrid upp mig i stan. Vi skulle till hennes föräldrar för att fira hennes syster, som fyllde år. Jag ville bara ha en glass först, det var ju så fint väder. Mums. Glassen åkte in i min lilla mun. Jag envisades med att fotografera, men Ingrid var på tvären och sa att hon helst inte medverkade på några fotografier om inte hon också hade en glass. Det såg så ojämställt ut om jag var den enda som satt med glass, tyckte hon. Jag löste det hela med att placera den på ett sätt så att man inte riktigt såg vem den tillhörde, och givetvis fick hon halva, min kära hustru.

Väl på Berghem blev det smarrig tårta, och sedan lyckades jag med det klassiska konststycket att slumra till i en sådan där skön Baden-Baden ute på deras veranda. Att deras hus är format som ett U (fast med skarpa hörn; alltså typ "|_|") har den enorma fördelen att det blir som ett gassande stiltje där ute på verandan, även om det blåser kraftiga orkanvindar ute på gator och torg. Oj oj oj, så skönt det är att ligga på denna veranda, soliga sommardagar.


Grillningen
När vi kom hem bestämde vi att det var läge för grillning. Mums. Ingrid blev som vanligt kapten för själva grillningen. Jag stod för elden. Jag har sedan en tid tillbaka några gamla bultar liggande på rengöring i en glasslåda med diesel ute på balkongen, och visst har jag funderat på att strunta i tändvätskan och istället använda detta drivmedel. Enligt somliga (Internet) slipper man på detta sätt smaken av tändvätska i maten, så att maten rentav blir godare. Sedan har jag länge varit i valet och kvalet hur jag ska göra med denna ungefärliga liter diesel när jag väl bestämmer mig för att bultarna har badat nog länge. Enligt uppgift får man under inga omständigheter hälla ut det i marken eller i avlopp, utan det ska medföras till återvinningsstation.

Vilket projekt, kan jag tycka. Suck. Nåväl. Miljöhjälte som jag är funderar jag [i mitt stilla sinne] på om det vore i någon slags gråzon att antända denna [ytterst brandfarliga] vätska och liksom låta den brinna ut, kanske i klotgrillen tillsammans med kol eller briketter. Nåväl. Detta får bli en annan gång. Just den här söndagen blev det hederlig tändvätska, och visst brann det. Om man tittar riktigt noga så ser man en orange katt som försiktigt tittar fram från balkongen. Han undrar vad det är som brinner.


Nattningen
Ingrid läste en av Klaras favorithistorier. Det är om en tjej som följer ett garnnystan runt runt i ett hus. I slutet av berättelsen får man veta vem den egentliga boven är, fast det säger jag inte. Jag har nämligen aldrig varit den där typiskt dryga killen som sysslar med spoilers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar