onsdag 16 april 2014

Onsdag, v. 16


Påskpyntet
Ja, den här onsdagen kändes det att påsken stod vid sitt intågande. Att jag aldrig lär mig. Nåväl. Påskpyntande är en kär syssla för min kära Ingrid, så det dröjde inte många sekunder innan äggen tömdes på dess innehåll och det skulle till att målas med vattenfärg. Jag drog faktiskt också mitt strå till stacken. Ja, det gröna ägget har jag målat.

Jag lyckades tyvärr fumla till det, så jag tappade nämnda ägg från några centimeters höjd, detta med en liten spricka som följd. Jag sprang till verktygslådan och lappade snabbt ihop det skadade ägget med en självhäftande lapp för cykelslang. Jag avskyr likväl dessa klisterlappar (tacka vet jag gammal hederlig vulklösning), och de lär ju aldrig någonsin användas till cykelslang så, varför inte detta ändamål?


Lackeringen
Tyvärr har jag upptäckt en liten fläck av ytrost på gula bilen, och jag har bestämt mig för att göra det till ett sommarprojekt att åtgärda detta. Våtslippapper med varierande kornighet (20000 till finish), en schysst rostskyddsprimer, och en färgenlig spraylack ska förhoppningsvis göra jobbet. Häromdagen var jag in på Motorcentralen, och fick där tyvärr det nedslående beskedet att vår färgkod (VW L F1R-8Q8Q-6260) hade utgått utan ersättning, så det var bara att sätta hoppet till utomstående lackhandel.

Jag kom under dagen i kontakt med Ume Carlack, och mannen på andra sidan telefontråden lyckades efter specifikation att finna rätt matchning (gällande kulört) i sitt gränssnitt, och han skulle blanda en 400ml sprayburk som skulle vara klar på eftermiddagen. Sisådär tvåhundrasjuttio kronor skulle burken kosta. Herrejösses, tänkte han, och mindes hur han tyckte att regelrätta sprayburkar (färg) var dyra när de låg på sextio kronor kannan i slutet på nittiotalet. Nå. Vi slöt ett muntligt avtal och jag lade på luren. Här vid tillfället för fotografiet har det hunnit bli eftermiddag, och vi dundrar ut till firman på Västerslätt och gör klart affären.

Jag har sedan tidigare hederlig rostskyddsprimer från Biltema, och jag hade — i mitt stilla sinne — tänkt att det skulle räcka med att "grunda" med detta efter ren plåtslipning och rengöring. Nå, nu sade mannen i lackverkstan att min kaross var galvaniserad (han kom ut och kastade ett getöga på angreppet) och att man då behövde speciell grundfärg. Han hänvisade mig till "nummer fem" samt även "nummer åtta", och dessa burkar kostade tvåhundrafemtio kronor per styck. Plötsligt var min nota uppe i åttahundra konor. Jösses. Var detta verkligen nödvändigt, eller försökte sig mannen här bara på klassisk merförsäljning? Jag vet inte, men jag frågade om jag fick fotografera de föreslagna varorna (ja), och sade sedan att jag skulle återkomma vid tillfälle.

Säljaren på Ume Carlack var i övrigt oerhört hjälpsam, och innan vi stack bjöd han t.o.m. lilltjejen på en chokladbit. Nå, gniden som jag är kommer jag att försöka få svar (läs: forum/nätet) på huruvida man verkligen behöver de av mannen rekommenderade specialprodukterna, eller om den burk med rostskyddsprimer som jag redan har faktiskt räcker gott och väl. To be continued.


Inköpen
Senare på eftermiddagen kom vi att landa på Biltema, var några slumpmässiga artiklar inköptes till verktygslådan. Nå, en detaljerad specifikation följer, givetvis; justerbar stiftnyckel, fyrkantstappar, 12v grenuttag, och slutligen en nätt spärrskruvmejsel av kortare "stubby" modell.

Avslutningsvis fick Klara sig en glass. Hon fick äran att välja själv från GB's karta, och givetvis föll det på den hyfsat nya glassen med klassisk look, var 50 öre per såld glass går till nåt schysst ändamål. Två tummar upp. Jag fick faktiskt också slutet på glassen, och kan således intyga att den var riktigt god.Katten
Det var på kvällen som Klara busade hej vilt med katten. Rätt vad det är såg jag att hon försökte lägga på honom ett halvt påskägg som hjälm, och jag fann det hela — barnsligt nog — såpass "hilarious" (ja, jag tänkte på postern till 'Full Metal Jacket') att jag tog tillfället i akt och avfyrade ett fotografi. Just typiskt, på en onsdag.


Fisken
Till middag blev det fisk. Lägg märke till fetaost med tomat som serverades till. Rekommenderas starkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar