söndag 30 mars 2014

Söndag, v. 13: Dubbla barnkalas


Barnkalas #1
Klockan två gick startskottet för dagens första barnkalas. Det var då jag och Klara som strålade in. Det som följde var de klassiska numren. Ja, jag börjar faktiskt lära mig barnkalasens regelverk. Jag börjar få några år på nacken nu. Barnen lekte och hade kul. Två ungar råkade trilla i den rätt branta trappan (klassisk trehörnig spiral) och tragiken var ett faktum. Särskilt dunsen vid det första missödet var oerhört ljudlig, och jag fick genast kalla kårar och tänkte att det var plåsterhuset nästa som gällde. Ungar helar sig emellertid makalöst fort, skulle det visa sig. Blott en liten stund senare var det återigen lek och stoj. Sedan var det servering av tårta ute på verandan. Jag höll överlag en rätt låg profil, men fotograferade givetvis en del.


Barnkalas #2
Ibland skär det ihop sig. Just idag skar det ihop sig ganska rejält. Så sent som under gårdagen fick jag en inbjudan till ännu ett kalas. Det var den goda Emil som fyllde tre nu för bara nån vecka sedan. Då vi redan hade OSA:t till första kalaset var det helt enkelt bara att göra det bästa av situationen. Jag och Klara strålade alltså in på nästa barnkalas — sist av alla — och klockan var då ganska precis fyra. Ingrid flaggade snart på min lur och tyckte att vi minsann kunde ha hämtat upp henne på vägen, så att hon fick vara med när Emil öppnade presenten. Ja, jag kan såhär i efterhand medge att jag var lite påflugen. Stressen, den här j*vla livsstressen. Nåväl. Ingrid trillade snart in och en stund senare bjöds vi inte på tårta utan rentav en tidig middag. Jag tog några försiktiga portioner och det smakade riktigt gott. Enligt uppgift innehöll käket kassler, vilket aldrig sitter fel, i synnerhet inte på en söndag.


Kvällsturen
Klara hade å andra sidan inte varit så duktig i maten under dagen, och det hade mest blivit en bit sötsliskig tårta på det första barnkalaset. För vår egen del blev det ju ingen middag hemmavid, så på kvällskvisten löste vi det då med en tur ut till McDonald's, var Klara fick sin absoluta favorit, nämligen naturell cheeseburgare. Observera vikten av att den är naturell, det vill säga utan pålägg utöver ostskivan. Bröd, kött, och cheddarost, that's it. Ja, helt enkelt en 'naturell cheeseburgare', som dom säger i branschen.


Inköpen
Det var på förmiddagen som vi hade gjort en stressig inresa till stan i primärt syfte att köpa presenter till ungarna. Jag tog då även tillfälle i akt och sprang upp till butiken och handlade lite smått och gott. Det blev mitt tredje exemplar av det set med pannlampa och ficklampa som ligger nere på 49:- var det ordinarie priset är det fyrdubbla. Bra ljus är oumbärligt. Vidare, en slagskruvmejsel som jag kanske någon gång i livet kan komma att behöva, eller så inte. Avslutningsvis chansade jag lite hej vilt och köpte en pumpnippel med syfte att reparera den fotpump som jag lyckades spräcka munstycket på häromkvällen. Jag var här (vid stunden för inköp) ytterst osäker till om nippeln skulle passa på slangen, men framåt kvällen (vid tidpunkt för denna bild) visade det sig vara en perfekt matchning, jfr. 'handen i handsken'.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar