fredag 7 februari 2014

Växter och tandkräm från stormarknadenKlockan hade hunnit bli rätt sent på kvällen när vi åkte ner till ICA Maxi. Av någon outgrundlig anledning fann drottningen att vi behövde blommor. Jag tycker mest att de vissnar. Dessutom kräver dom vård och omtanke. Dessutom tuggar Gustaf sönder dom. Nej, jag är ingen växtkille. Svärmors tunga är undantaget. Min mormor hade allting sådana, så de ligger mig därför varmt om hjärtat, sen är de väldigt lättskötta. Nu var Ingrid dock på en helt annan typ av växter. Jag tittade mest, och så avlossade jag några förevigande fotografier. Jag är ärligt talat inte helt säker på vilken växt eller blomma vi slutligen landade, men något tror jag visst att det blev.

Nå. I nästa skede passerade vi naturligen avdelningen för mun- och tandhygien. Klara fick syn på en tandkrämstub med Spindelmannen på yttersidan. Hon frågade om hon fick den. Jag sa först slentrianmässigt nej, men ångrade mig av någon anledning, och lät den följa med. När vi närmade oss kassan såg jag att det stod "6+" på tuben, och Klara är ju faktiskt bara 5½ år gammal. Hur viktigt kunde det vara att följa sådana anvisningar? Innehöll tandkrämen något starkt medel som bara barn sex år och uppåt tålde? Förmodligen inte. Tandkrämen följde med oss. Senare på kvällen invigdes tandkrämen. Klara sa visserligen att den var "lite stark", då jämfört med den där Barbapappa-tandkrämen från Apoteket. Nåväl. Hon klagade inte mer än så.

1 kommentar:

  1. Rättelse: Det var Klaras idé att köpa blommor. Hon luktade i stort sett på alla blommor innan hon slutligen valde dom lila. Vi har svärmorstunga, öga för detaljer du vet ;p

    SvaraRadera