torsdag 6 februari 2014

Torsdag, v. 6


Inköpet
Den senaste tiden har jag börjat förstå att jag faktiskt behöver en pannlampa. Tidigare har jag tyckt att pannlampor är förbehållna skogsvandrare och dylikt, men på sistone har jag vid flertalet tillfällen kommit på mig själv med att stå med den slitna gamla ficklampan i munnen för att kunna jobba med båda händerna i mörkret. Det var en sådan gång, just när smaken av handsvett i munnen träffade mig, som jag fick den där aha-upplevelsen att jag faktiskt behöver en pannlampa. Idag blev dagen. Efter visst övervägande och framförallt avvägande mellan pris och effekt kom jag fram till att ett set med både pannlampa och ficklampa som var nedsatt från 199:- till en fjärdedel av priset (49:-) var som klippt och skuret, och dessutom hade den fått oerhört bra kundomdömen. Priset var så bra så att jag rentav köpte två set. Då jag egentligen var ute efter pannlampan gav jag ficklampan ur det set som jag sprättade upp till Klara. Hon tyckte den var hur kul som helst. De tolv LED-dioderna lyste sannerligen upp. Oj oj oj.


Middagen
Det blev den där lyxiga baconrullade kycklingen som drottningen gör once in a while. Jag agerat rutinerat och såg till att spara en hyfsad lunchlåda. Worst-case scenario är att jag får koka upp lite nytt ris, no biggie.


Törnrosa
Det är inte varje kväll, faktiskt inte ens var femte, men vissa(!) kvällar utbrister plötsligt prinsessan att hon önskar sova på(!) mig. Vi bäddar då hennes kudde på(!) mitt ansikte, och mitt täcke blir hennes madrass. Ikväll var en sådan kväll. Det gick inte mer än fem minuter, sedan snarkade hon. Jag bad då Ingrid ta en bild, då ögonblicket kändes helt sagolikt. Definitivt nåt jag vill minnas när jag blivit gammal och grå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar