söndag 26 januari 2014

I datamaskinens teckenKvällen kom och jag fastnade med datatekniskt fix i sinne. Dels har ju Ingrids gamla 17" laptop spelat lite ojämnt alltsedan jag bestämde mig för att prova andra operativsystem än Windows XP. Varken Linux eller Windows 7 vill hårdvaran spela sådär jättegrann flöjtsång till.

Klockan var långt över midnatt denna natten mot söndag när jag satt ner och försökte få till stånd en rå ominstallation. Det blev lite av ett projekt, då datorn har en S-ATA controller som Windows XP inte har inbyggt stöd för. Följden blev att jag fick göra en så kallad 'slipstream'.

Förr i tiden skrev jag TXTSETUP.SIF mer eller mindre för hand, men nu har jag blivit lazy och lät nLite göra jobbet. Jag lyckades förvisso klåpa till det ett par gånger, och fick då ner PNP-drivrutinerna på installationsdisken istället för de behövliga textvarianterna. Nåväl, till sist satt det.

Vid sidan om detta projekt såg jag till att installera om Honeycomb på den sketna surfplattan. Jag gjorde det dumma misstaget att avinstallera "HTC Lockscreen.apk" häromkvällen, med som följd att plattan bootar till ett slags icke-operativt skrivbord utan möjlighet till någon som helst kontroll. Nej, det var bara att bita i det sura äpplet och göra om från början. Visst hade jag lärt mig nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar