tisdag 22 oktober 2013

Västerbottens-Kuriren drar åt svångremmen

Ikväll när jag skulle göra den dagliga kollen på vad som händer i länet möts jag av ett annorlunda gränssnitt. Webbplatsen är förnyad. Jag ser att det handlar om något som ska heta VK+. Jag anar genast oråd, detta då jag inte direkt är född i farstun. Mina misstankar bekräftas tämligen omgående. Denna omvandling betyder att man som icke-betalande läsare hädanefter bara kommer att komma åt en bråkdel av de nyheter man tidigare kunnat läsa på webben. Suck.

Under rubriken "Kundtjänst står redo att hjälpa!" försöker chefredaktör Ingvar Näslund att tämja en ursinnig pöbel. Han lägger in små lockerbjudanden om prenumeration i sin information. Vad han ska ha eloge för är att han faktiskt tar sig tid att svara på en stor del av kommentarerna. Jag kunde givetvis inte lägga locket på detta, utan var (även jag) tvungen att skriva några rader om hur jag spontant kände inför detta.Nåväl, vi får se hur länge det här varar. Min teori är att VK på sikt kommer att känna misslyckandet, fast det kommer att bli svårt att gå tillbaka helt. Man (VK) kommer då istället att successivt bearbeta förhållandet "plus-nyheter" kontra "icke-plus-nyheter" så att det kanske blir mer 15/85 än de 85/15 som det åtminstone upplevs som i detta inledande skede. Nåväl. Vi får som sagt se hur det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar