torsdag 24 oktober 2013

Torsdag, v. 43


Skönheten & Odjuret
När jag kom över tröskeln på eftermiddagen satt tjejerna bänkade i soffan. Det tittades på klassisk film från Disney. Jag förstå förstå sammanhanget, men kom på att det var hopplöst.


Skojakten
Mitt i allt kom Ingrid på att Klara behöver nya stövlar. Illa kvickt. De senaste dagarna har bjudit på säsongens första lätta snö, men mestadels har det varit regn. Kallt regn. Visst måste vår lilla tjej ha rejäla stövlar. Vi åkte ner till stormarknaden. Medan Ingrid kikade på stövlar hittade jag nånting annat. Schyssta sommarskor med kardborre. Klassiska Champion som låg bakom dessa skor. Jag kommer ihåg från när jag själv var ett litet barn att de som bar Champion-kläder (ofta tröjor) i regel ansågs lite "finare" än de övriga barnen. Det här med märken började tidigt. Den ordinarie prislappen för dessa skor löd 349 kronor. Nu var de dock rödmärkta och endast 99 kronor. Det var inte så farligt, tyckte jag. Nu hade jag ett givet läge att få klä Klara i ett respektabelt märke, detta utan att själv vara varken direktör eller riksdagsledamot. Jag fann dessutom storlek 28 och saken var därmed biff. Stövlar blev det också.Kvällsfika
Jag köpte HTC Flyer just när tillverkaren insett sitt misstag och dragit tillbaka den från marknaden. Jag nappade på en bisarr prissänkning, och skulle snart inse mitt misstag. HTC har sedan länge slutat uppdatera den, hårdvaran är inget att hänga i julgranen, och redan efter ett halvår fick jag uppleva första problemet i form av en reklamation, då fogen som höll fast displayen hade släppt. Nåväl. Den här kvällen kände jag att Klara nu har blivit tillräckligt stor för att handha en surfplatta tillräckligt varsam för att åtminstone inte kasta sönder den det första hon gör. Så, jag överlämnade plattan som gåva till henne, och förklarade att det nu är hennes egen. Hon har fått ett eget Google-konto och får leka (och lära) så mycket hon vill. Hon var tydligt tacksam, och inledde med att ha den nära till hands medan hon åt kvällsfika.


1 kommentar:

  1. Jag och Klara googlade "gummistövlar ica maxi" och fick upp bilden på Klaras lill fot. Kände givetvis igen den direkt! :)

    SvaraRadera