onsdag 31 juli 2013

Onsdag, v. 31


Middagen
Inga direkta märkvärdigheter, när vi skulle käka middag. Det blev en enkel variant, nämligen spagetti med korv. En morot serverades, och utöver detta gjorde jag något vansinnigt smidigt. Jag fann en liten korv rymmande vitlökssmör i kylan. Bäst före närmade sig, och för att inte låta detta stycke livsmedel passera glömska så tog jag givetvis några stadiga skivor och tillsatte dessa måltiden. Smakligt? Fråga inte! Jag kan rekommendera varenda levande själ där ute att smeta vitlökssmör över spagetti och korv, i synnerhet om det — som i detta fall — är frågan om en litet kryddigare korv.


Äventyret
Vad kom då kvällens äventyr att stå i? Något helt vansinnigt! Jag kommer uppriktigt sagt inte ihåg om det var min eller Klaras idé, men poängen var simpel, vi skulle övernatta ute på balkongen. Ingrid var i det initiala skedet skeptisk. Hon pekade på att temperaturen sjönk framåt natten, och visst är det så, men jag — som tältat en hel del genom åren — vet att det inte är några som helst problem att hålla värmen med hjälp av exempelvis sovsäck och filtar. Så, sagt och gjort. Framåt kvällen knoppade jag och lillis in, och trots att skymingen inte ens ägt rum så föll den lilla prinsessan snart i dvala. Jag drog på smilbanden och kände att det var ett sådant enkelt upptåg som Klara med stor sannolikhet skulle komma att minnas ända upp i tonåren. "Övernattningen på balkongen", skulle det heta, om hon en vacker dag faktiskt skrev sin egen självbiografi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar