torsdag 20 juni 2013

Torsdag, v..25


Smaskigt
Jag stod till ärans tjänst under dagen. För många vankas semester, och midsommar står runt hörnet. En tårta stod i fikarummet och jag klämde en rejäl bit. Mitt i allt förstod jag att man fick plocka bort det gröna lilla bladet från jordgubbarna själv, men vid det laget hade jag redan hunnit käka en jordgubbe. Nåväl. Min kista är av naturen som en liten kompost, så mig går det ingen nöd på. Cake was good, too.


Äggen
När jag var färdig för dagen kom jag på att jag ville ha kalla kannor inför midsommar. Affären hade troligtvis stängt morgondagen, så jag var ute i sista timmen. Systembolaget på Strömpilen stänger tack och lov inte förrän klockan åtta torsdagar och fredagar, vilket här kom att bli räddningen. Jag plockade upp Alexander efter vägen och cirkus en kvart innan stängning gjorde vi våra inköp. Ingrid hade skickat mig en liten inköpslista över Google Talk, vilket jag lydigt följde. När jag kom över tröskeln visade det sig att två av äggen var kraschade. Jag fick stränga reprimander om att jag borde ha anat oråd eftersom äggkartongen var lite blöt undertill på ena sidan. Jag hade mycket riktigt snappat upp detta, men jag trodde väl bara att kartongen hade stått på något blött lager. Jag vet inte. Kan väl så här i efterhand hålla med om att jag borde ha anat oråd, men jag tycker inte man ska gnälla över spilld mjölk, än mindre två kraschade ägg. Inte ens Ove Sundberg skulle orka återvända till ICA Maxi för en regelrätt reklamation, eller?


Middagen
Middagen kom att bestå av fiskpinnar. Jag slafsade i mig måltiden illa kvickt, då min vän Alexander fanns på plats och det vankades social samvaro ute på balkongen. Just så där som det kan vara, dagen innan midsommarafton. Det blev en trevlig pratstund, som alltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar