tisdag 4 juni 2013

Tisdag, v. 23Det var en rätt alldaglig tisdag. På dagen hade jag en ganska viktig punkt på agendan. Ingrid hängde på, men gick en liten promenad medan jag förrättade realness. När vi återanslöt oss kånkade hon på en påse från Barnens hus. Artiklar för flera hundra kronor, och mycket av detta var sådant som nämnda varuhus kör sina klassiska överpriser på. Det vill säga artiklar vars motsvarigheter man kan finna för halva priset på de för medelstora städer typiska all-varuhus. Jag suckade, och frågade lite diskret om det fanns någon möjlighet att jag fick skanna av marknaden efter bättre erbjudanden på varorna i påsen, och sedermera göra återköp på Barnens hus, allt i enlighet med Ove Sundbergs filosofi. Det blev givetvis ett direkt nej, och jag fick en verbal käftsmäll för att jag tog udden ur det nöje som det var att gå ut och shoppa loss spontant. Nåväl. Vi lyckades till slut nå en slags kompromiss, och senare — då med en nyhämtad Klara i släptåg — var vi åter i krokarna, nu för att strukturera om kvitton. Jag har alltid varit en klippa när det kommer till siffror. Nå, håven fick Klara i alla fall behålla, och framåt kvällskvisten fann hon sig väl tillrätta vid köksbordet med vattenfärgerna. En bra tisdag till sin ände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar