fredag 24 maj 2013

Fredag, v. 21


Lunchen
Hade en stund över mitt på dagen och hade tänkt återställa lite varor till Jula; dels borrboxen, dels en vattenpistol som rentav verkar vara ett måndagsexemplar. Den sprutar vatten medan man drar pumpreglaget fram och tillbaka. Är det så vattenpistoler fungerar nuförtiden? När jag var ung pumpade man upp tryck med spaken, fast vattnet avfyrades inte förrän man tryckte på avtryckaren. Äh, jag låter det vara osagt om det här var teknisk design eller en flaw, dumt var det i alla fall.

I alla fall, jag fick förhinder. Jag ringde nämligen Robin och han var på väg till en restaurang nere på Ön och föreslog att vi skulle slå oss samman. Så blev det också. En smärre omväg senare satt jag ner vid ett bord med tre andra killar. Det var en form av buffélunch, fast med hamburgare och tacos som enda val. Det smakade sådär. I sanning, hamburgerbrödet kändes sådär och framförallt tyckte jag att köttfärset var lite vattnigt. Nåväl. Det var i alla fall oerhört trevligt, och vi satt där och surrade i sisådär två timmar. Värt varenda krona.


Inbjudan
Idag kom en försändelse med posten. Jag och Klara håller i det mystiska kuvertet i varsin ände och hjälps sedan åt att öppna det. Det är inte mindre än en inbjudan till ett dop. Inte alls illa. Spännande. Jag har aldrig varit på ett dop i hela mitt liv. Just ja, jag får inte glömma att boka in Klaras dop också. Helst nu i sommar hade vi tänkt. Nåväl. Det här med att få bevittna Isaacs dop ser jag verkligen framemot.


Middagen
Det blev tacos — igen.
Mycket godare, denna gång.


Kvällsturen
Bara en kvart innan Ålidhems centrum skulle stänga dundrade jag och Klara upp. Jag har troligtvis åkt på en benhinneinflammation och ont gör det. Jag hade ringt och försäkrat mig — de hade Voltaren i form av kräm. Även en ananas och lite bröd köptes, på uppdrag av drottningen. När vi kom till kassan upptäckte jag att Klara hade smugit ner en FEZ-grej i korgen. Det är inte första gången hon försökte sig på liknande. Hon fick igenom sin FEZ, charmtrollet. Jag fick min svindyra (en hundring) kräm mot värk också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar