måndag 8 april 2013

Måndag, v. 15


Morgonstund
Klara var pigg på morgonkvisten. Här ligger hon ned på vardagsrumsgolvet och ritar och skriver för fulla muggar. Det blir väldigt mycket "A", det är tydligt att hon tycker om just den bokstaven. Jag kan hålla med om att den är ganska speciell.


Fika
Idag gjorde jag då första dagen av inskolning i en yrkesroll där jag känner att jag kan komma att göra oerhört mycket nytta. Jag var glad till sinnes, och här blev det ett slags mellanspel där jag och min handledare satte oss ner på ett mysigt fik. Det kändes som att vi hann avtala ungefär hela alfabetet.


McDonald's
På eftermiddagen gjorde vi så här. Ja, inga ord behövs, bilden talar sitt tydliga språk. Ingrid sitter och förmår med såväl språk som uttryck att förmåga Klara att äta cheeseburgare. Det var faktiskt jag som hade gjort en liten miss. Klara vill ha sin cheeseburgare naturell, det vill säga utan något förutom ost och kött mellan brödet. Gurka är förvisso rätt lätt att peta bort, medan ketchup är svårare. Nå. Själv provade jag något helt nytt. Jag köpte en liten burk med kall cheddarost, som jag smetade ut mellan bröd och cheeseburgare, liksom för att ge lite extra krydda till det lilla stycke ost som medföljer. Det här smakade utsökt, och var väl värt de sex tomburkarna det kostade. Rekommenderas helhjärtat.


Instagram
Det där smarta lilla påhittet med lustiga filter som påverkar bland annat färg, ljusmättnad och kontrast, gotta love it. Nå. När vi återvände från äventyret med skräpmat mötte vi då alltså Alexander, som tydligt just hade hämtat lilla Emil från dagis. Vi gled upp till boningen och ungarna lekte så det stod härliga till. Här har de tydligt nånting i kikaren, man ser hur ungarnas blickar är skarpt fokuserade på något. Lugn bara, det är inget kaffe i muggen. Vidare nu, ni skulle ha hört hur de skrattade inne i badrummet när de blåste såpbubblor. Jag kommer ihåg när jag själv var ett litet barn, och hur jag upptäckte såpbubblorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar