lördag 20 april 2013

Lördag, v. 16


Däckbytet
Jag var onekligen lite trött när jag vaknade, det blev trots allt blivit rätt sent igår. Nå. Vi sadlade cyklarna och trampade först ner på Strömpilen, för en sväng på H&M. Klara skulle ha nya skor för sommaren. De gröna jag köpte i fjol (stl. 25) börjar bli lite väl trånga, om än de fortfarande går. Hennes i Vita huset hade bara de skor Klara ville ha ("Cars" eller "Bilar") i storlek 26, och jag propsade hårt på att när vi väl köpte nya skor var det vettigare att köpa något hon kunde växa i, det vill säga ännu en storlek upp. Jag frågade expediten om de kunde kolla andra butiker. Nej, deras system tillät inte det, men jag fick låna en telefon och ringa om jag ville. Nej, pass. Vi hoppade på cyklarna och trampade in till stan. På H&M i stan hittade vi skorna i storlek 27. Klockrent. Fick då också syn på en oerhört häftig grön t-shirt med Super Mario som motiv. Jag kunde inte låta bli att köpa den. Avslutningsvis var vi på Åhléns, var Klara tjatade till sig ett liten gosedjur i form av en hundvalp. Sedan bar det hemåt. Nu hade piggheten infunnit sig, och jag kände att jag ville ta tag i däckbytet. De skulle enligt lag vara gjort redan för en vecka sedan, så jag hoppas att jag inte blir bötfälld på grund av detta inlägg. Jag såg trots allt flertalet bilar ute på parkeringen som också dem hade dubbdäck, många av dessa med sommardäcken liggande i baksätet, till synes även dem redo. Nå. Jag hade bävat lite för detta moment, men till slut gick det faktiskt vägen. Ja, när första däcket skulle av var jag som ni ser lite oförberedd. Trots att fyra bultar var borta satt däcket kvar, och jag hann börja fundera på om föremålet i mitten också var en bult med någon slags hölje som skulle bort, fast så lossnade det, och jag ramlade baklänges på kuppen. De övriga däcken gick smidigare. Nå, bortsett från vänster bakhjul. Detta hade tydligt rostat fast. Jag fick lägga mig ner och sparka med full kraft några minuter minuter, fast till sist flög det också loss. Allt som allt blev operationen en succé, och vi gjorde det tillsammans.


Tomaten

På kvällen gjorde jag och Klara återigen Strömpilen och ICA Maxi. Det vankades hamburgare så allt som hör till skulle jag då köpa. Tomater, bland annat. Jag snöade fast vid en konstig tomat. Den var vanskapt. Det var en siamesisk tvilling, helt okryddat. Jag fotograferade den, trots att jag vet att stormarknaden har en skylt i entrén var de kungör att fotografering är förbjuden. Med mobiltelefon är det så lätt att fotografera i smyg. Jag tror de har tagit i lite väl hårt, mest för att inte folk ska använda Maxi som en stor ateljé, och rigga systemkameror och så vidare. En juridisk aktion för att motverka rena marknadsföringsstölder, bland annat. Jag har faktiskt läst om det där vid ett tidigare tillfälle. Nåväl. Jag tror uppriktigt sagt inte att Daniel Lindgren stämmer mig för att jag har fotograferat en rolig tomat, värre blir det eventuellt för den som har använt en handskanner från ICA Maxi som illustration för artikeln om självscanning på Wikipedia. Där någonstans tror jag faktiskt att gränsen går.


Babybel
Nå. Klara satt och skalade små ostbitar. Ni vet. Den skrattande kon. Även vuxna tycker om den, jag själv inräknad. Nåväl. Jag publicerar inte bilden främst på grund av osten, utan det gröna plagget hon bär. Ja, detta var då den tischa jag nämner här ovan. Jag blev så glad när jag ser den. Ingrid instämde; Klara passar väldigt bra i grönt. Hon passar givetvis bra i alla färger. Vilka färger passar jag bra i?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar