onsdag 6 februari 2013

Onsdag, v. 6


Överraskningen

Jag hade haft en hyfsat effektiv onsdag, om än lektionen efter lunch kantats av att jag fick reprimander för att jag betett mig tydligt osäker inför vänstersväng i korsning med trafikljus. Vidare måste jag få in bättre rutin på att läsa av flödet under själva påfarten till motorväg, för att i möjligaste mån undvika stopp. Vi konstaterade också att jag aldrig har fickparkerat, så det skulle vi se till att göra. Jag har visserligen aldrig gjort det i praktiken, men den här guiden (som jag funnit genom vår gudomliga sökmotor) kändes spontant klockren och i största allmänhet felsäker. Jag kommer att ha den utskriven och redo nästa gång jag träffar min lärare.

I varje fall jag kom över tröskeln och beslöt mig för att överraska Ingrid med glass och kaffe. Efter en stund kommer hon in genom dörren, och jag berättar vad jag har gjort, trots att jag inte kunnat hålla händerna i styr utan faktiskt redan ätit upp min egen portion i djuptallriken. Hon var glad för kaffet men tackade nej till glass. Vilket sätt, va? Nåväl.


PärlplattornaPå kvällskvisten byggde jag och Klara pärlplattor. Säger man förresten bygger? Jag vet inte, men vi satte i alla fall pärlor på plastplattorna. Det är rätt kul att forma mönster. Klara är stenhård med vilka färger jag får och inte får använda när vi lägger. Hon har en slags tanke om hur färgernas symmetri, och en vet per erfarenhet att hon blir vansinnig om man gör ett övertramp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar