torsdag 7 februari 2013

Jobbsökande via Youtube


Eventpersonal.se (då)

För en tid sedan (i våras i fjol, om jag ej missminner mig) var en stor elektronikjätte på jakt efter maskot inför deras invigning. Jag antog att man skulle gå runt i en stor elefantdräkt och skoja runt, eventuellt dela ut flyers. Ett kul uppdrag, tänkte jag. Jag tänkte att jag skulle gå utanför ramarna, och spelade in mig själv i några sekvenser, vilket jag sedan länkade i den formella ansökningen. Detta landade hos Mikaela på Stockholmsbaserade Eventpersonal.se. Jag var sent ute med min ansökan, och tyvärr fick jag inte ens en personlig återkoppling, och förlorade således också möjligheten att tjäna detta tre dagar långa event. Det lite pinsamma här är att jag i första sekvensen sluddrar lite, med som följd att när jag säger "Jag är helt på det här" så KAN man (med lite vild fantasi) få det att låta som "Jag är helt på dig", och det låter ju onekligen sexuellt. Jag har spelat upp sekvensen ett tiotal gånger, och det låter sämre för var gång. Nåväl. Nybörjarmisstag.
SmartStudies.se (nu)

Nu är det i alla fall dags igen. Jag såg ett tillfälle att få bistå våra älskade ungdomar. Vi snackar om det här som den nya politiska reformen har möjliggjort, nämligen läxhjälp åt de lite bättre ekonomiskt förunnade. Jag slog till direkt jag såg annonsen. Gissa om jag blev glad när jag fick mejl om att jag hade gått vidare i processen. De ville ha en intervju. De skrev också att de använde sig av digital intervju. Jag fick helt enkelt en PDF med frågor, och skulle videofilma mig själv när jag besvarade frågorna. Det här var ju som klippt och skuret. I måndags satte vi oss ner i köket och Ingrid fick ta rollen som intervjuare.Det hela blev enligt Ingrid ett stort fiasko. Först la hon bördan på mig, men efterhand kom det fram att det i själva verket var det faktum att hon stakade sig på någon av frågorna som störde henne. Hon ville till varje pris att vi skulle göra en ny tagning. Givetvis får jag respektera min drottning i vad hon säger. Idag torsdag var det så dags igen. Den här gången riggades vardagsrummet, och jag gav mig på ett något annorlunda bildförhållande, nämligen 6:19. Bilden står på högkant, så att säga. Nu smäller jag iväg den till SmartStudies, och så är det bara att hålla tummarna. Jag är ung, och jag har världen vid mina fötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar