måndag 1 oktober 2012

Oktober & vecka 40 — med värdighet


O'boy
Utflykten stod sig i den påstådda äventyrslekparken i Innertavle, det vill säga bortanför Tomtebo. Det var Ingrid som hade hört något från Greta. Vi begav oss utan mer kött på benen iväg på cyklarna. Jag höll Google Maps uppe och navigationen flöt på bra. Rätt vad det var hade vi den blå skylten "INNERTAVLE" framför oss och "UMEÅ 7" i ryggen. Nå. Ingen lekpark så långt vi kunde se. En stund senare stannade vi en sportcyklist. Hon förklarade att vi hade kört för långt. Vad som menades med "äventyrslekparken vid Innertavle" var i själva verket äventyrslekparken vid Nydalasjöns spets, alltså i slutet av Tomtebo. Nåväl, ett par glada kilometer i främmande terräng hade vi i alla fall fått oss. Vände och en stund senare satt vi ner i den stora lekparken som vi så väl känner till. Den lilla ståltermosen som Klara fått av sin farmor hade vi med oss. Mjölkchoklad rymde den.

Ankorna
Klara matar ankorna med brödbitar. De var hungriga.

Soffan
Innanför tröskeln intog jag snart soffläge med Klara. Nåt visuellt, jag tror visst det var Bamse. Han är världens starkaste björn och det har mer än en anledning. Jag själv kollade en hel del på Bamse när jag var liten. Jag hade minst en pärm med serietidningar, vill jag minnas. Min kära mammma hjälpte mig att organisera samlandet. Vi bodde på landet på den tiden. Det var långt innan jag tittat på kabel-tv för första gången.

Middagen
Ingrid ansåg att det blev sent och visst hade hon en poäng. En enkel rätt, men ack så gott det var. Jag har mer och mer börjat köpa hennes resonemang om att köttbullarna i kyldisken har en skönare smak än de djupfrysta.

En kaffekopp på kvällen
Klockan är när fotografiet tas tio över tio på kvällen, och är man klok ska man ju inte häva i sig koffein efter (jag tror det är) sex-sju nån gång. Nåväl. En liten skvätt var bryggde vi. Burken är trots allt laddad med extra fint brygg (Zoégas) just nu, detta sedan svärföräldrarna tittade förbi igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar