fredag 31 augusti 2012

TV: "Girls" (2012-)När jag och Ingrid sett färdigt den taffliga komedifilmen med Sacha Baron Cohen hade det börjat regna rätt kraftigt. Det var fortfarande en dryg halvtimme till att Klara skulle hämtas. Vi bestämde oss för att ha tiden till att betrakta något visuellt. Något visuellt skulle det också bli. Jag lät dosan sikta på måfå och när jag såg HBO-loggan muttrade jag "HBO brukar leverera!" och lät innehållet komma till liv.

I första scenen sitter en av huvudpersonerna, Hannah, till bords med sina föräldrar på en restaurang. De klargör för henne att hon har levt på deras pengar länge nog efter studenten, och att det nu är dags att klippa navelsträngen. Dialogen över matbordet är smårolig in a way.

Sedan får vi träffa hennes kompisar. Jag ska vara ärlig och säga att jag ännu inte riktigt uppfattat deras namn, detta trots att Hannah är den som tydligt har lägst BMI bland huvudkaraktärerna. Så, inget "sånt" har det alltså att göra med, utan Hannah var helt enkelt den som gjorde starkast intryck.

Killen hon har 'casual sex' på en soffa i en typisk New York mancave med, ja, han var intressant. Ingrid tyckte att hans rörelsemönster, gester, och ljud var som hämtat från mig. Jag kunde lika gärna vara honom, tyckte hon. Jag kunde inte förnimma likheten, men då är ju jag också ganska disträ.

Nå. Vi såg hela pilotavsnittet och när jag frågade Ingrid vad hon tyckte säger hon kort "Jag tycker det var bra. Påminner lite om Skins." Jag kopplade grepp om vad hon sa och visst, kanske lite, blandat med How To Make It In America, i så fall. Eller inte alls. Nåväl. Det här är nog mest riktat till världens kvinnliga tv-publik, så jag ska tar nog avstånd.

Recensioner:
@ The New York Times
@ HitFix
@ San Francisco Chronicle


Förhandstitt:


Officiell webbplats:
http://www.hbo.com/girls/

För den mindre nogräknade:
Girls.S01E01.HDTV.x264-ASAP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar