fredag 31 augusti 2012

Film: "The Dictator" (2012)Jag och Ingrid har nu sett den här. Årets Sacha Baron Cohen film, skulle nog många säga. Den snittar i dagsläget 6.6 (fördelat på >65' röster) på IMDb, vilket ungefär borde tala pöbelns språk. Själv ger jag den lite mindre, en stark tvåa. Jag är heller inte särskilt mottagbar för den här sortens humor, så därför kanske jag inte är den mest rättvisa betygsättare heller. Hursomhelst.

Här spelar Sacha alltså Aladeen, diktator i ett fiktivt land någonstans i Afrika. Man får Saudiarabiska vibbar men jag vet inte. Som det stora riket i väst kräver att Aladeen ska komma 'in person' och berätta hur det ligger till med kärnvapenrustningen börjar filmen komma igång. Sacha i USA, för att summera. Ja, det var väl lite som i Borat, vill jag minnas. Nå. Det här blir aldrig särskilt kul. Anna Faris gör en roll som en organisk butiksägare i New York. Den pusselbiten låter nog avvikande, men se filmen eller åtminstone trailer så faller det mesta på plats. Som sagt, det här blev aldrig roligt. Jag skrattade genuint en gång under hela filmen, och det var när Nadal rättar Aladeen ifråga om aerodynamics vid tillverkning av kärnvapenmissiler.

"In this film, just one question, was there a duck who, when the explosion is happens, his bill goes around to the back of his head, and then in order to talk, he has to put it back this way?

Ja, där blev jag full i skratt, på riktigt. Hursomhelst, det var den gången, och den gången endast.

Mitt betyg:
2/5

Recensioner:
@ Svenska Dagbladet
@ The Hollywood Reporter


Trailer:


För den mindre nogräknade:
The.Dictator.2012.UNRATED.BDRip.XviD-AMIABLE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar