fredag 24 augusti 2012

Fredag v. 34


08:41
En morgontrött prinsessa ska snart få skjuts till Greta.



10:05
Dagen har börjat, och det här trasslet av dörrhängare är inte att leka med, det vågar jag lova.



12:24
Dagen på bygget fortsätter. Jag står i kundtjänst när jag plötsligt hör ett märkligt ljud som jag inte har hört tidigare. Det låter som ett larm, men inte det som kommer från larmbågen. Jag står och försöker analysera det märkliga ljudet, när den robotliknande rösten kommer i högtalarsystemet. "Brand har utbrutit, vänligen lämna byggnaden. Använd ej hissar!", följt av samma meddelande på engelska. En för mig helt ny situation, men rutiner fanns och allt gick smidigt och en stund senare stod vi på uppsamlingsplatsen framför Rex. Händelsen som sådan finns medialt återberättad här.



21:00
Hemma, efter en lång dag. Det här är en variant som Ingrid fann i ett gammalt recept från mitten av 80-talet för en tid sedan. Det har hunnit lagas ett par gånger sedan dess, och är i min mening riktigt schysst. Lättlagat också, säger hon.



21:27
Det var igår torsdag som Bostaden installerade det nya systemet med särskilt sortering för matavfall i fastigheten. Bruna papperspåsar med tillhörande hållare delades ut till hyresgästerna. Här har Ingrid redan hunnit montera den gröna plasthållaren snyggt på insidan av skåpet under diskbänken. Plast, metall, och kartong sortera vi sedan flera år tillbaka i den stora papperspåsen till vänster. Sanna miljöhjältar, check.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar