torsdag 7 juni 2012

Torsdagen


14:58
Hade det här varit på 80-talet hade man trott att det var en tjuv på väg ut efter ett eller flera lägenhetsinbrott. Nu är fallet annorlunda. Ingrids gamla VHS-kassetter från hennes barndom, innehållande bl.a. My Little Pony, Mumin, och Bumbibjörnarna. Det är ju en viss känsla i dem, och Klara älskar dem, i synnerhet "småhästarna", som hon kallar dom. Nå. Första bandspelaren köpte jag på Myrorna under våren 2008, och jag har väl i princip aldrig använt den, men ända sedan vi installerade den har den tuggat upp de gamla kassetterna. Tragiskt, men sant. Nu provade vi med en bandspelare som Ingrid cyklat och hämtat hos sina föräldrar under förmiddagen. Också den tuggade band. Banden har blivit skeva och sneda både här och där, och jag har försökt göra 'damage control' i att vira in dem igen. Bara inse att tiden för kassettband är förbi. Nu magasinerades rubbet.



16:12
Klara ligger och busar under täcket. Hon har nagellack av olika färg på båda händerna, vilket hon också stolt informerade mig om. Det är mamma som håller på med sånt där kladd. Jag är väl ingen stor fantast av det, egentligen.



18:38
Middagen bestod av chicken nuggets, fiskpinnar, ris, och broccoli. Allt saligt blandat på tallriken. Smakade riktigt gott.



23:11
Till kvällsfika blev det glass i stora lass. Observera hur jag har hällt grädde vid sidan av glassen. Nu tänker somliga "Hur dum får man vara, varför hälla grädde på gräddglass?", men det är inte alls dumt. Det är nämligen så att det skapar en speciell slags iskristaller som smakar så oerhört gott i munnen. De liksom smälter men ger samtidigt ett visst tuggmotstånd. Underbart. O'boy ska det givetvis vara till detta, en odödlig klassiker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar