onsdag 6 juni 2012

Onsdag, mitt i veckan och Nationaldagen


12:05
Ingrid och Klara sitter och filar på en anteckning.
Troligtvis är det nån slags lista. Det brukar vara så.



12:24
Nu var det lunch. Varmkorv. Jag åt ett gäng, så klart.



14:47
Vi har nu tagit oss iväg mot vårt stora äventyr för dagen, Cirkus Maximum. Vi gör här ett litet 'pit stop' på Ålidhems centrum. Det kändes nämligen spontant som att utlänningarna på cirkus hellre ser cash än kort när de slänger popcorn. Det är till att ta seden dit man kommer, eller hur löd nu ordspråket? Innebördet? Jag kommer visst av mig hela tiden.



15:27
Nu var vi framme vid det ståtliga tältet. Kön skulle visa sig ringla hundratals meter.
När de väl började släppa in gick det dock relativt fort.



17:05
I första akten fick man bland annat se akrobatik.



17:13
En liten pausfågel om tjugo minuter vid halvlek. Klara kollade lite på en av cirkusvagnarna. Plastleksaken hon håller i handen kostade typ en femtiolapp och snurrar i olika färger när man har igång den. I mörkret såg det faktiskt ut som ett ganska mäktigt ljusspel i miniatyrformat.



17:56
I andra akten fick man bland annat se elefanter. Galet när den ena bjässen la upp sig på ryggen på den andra, och gick på bakbenen. De lär ju väga åtskilliga ton. Jösses. Man har ju läst om elefantsläktet så tidigt som på grundskolan.



18:38
Cirkusäventyret var nu till sin ände. Vi gjorde en sväng till en lekpark på Haga, där Klara stojade på.



21:03
En sen middag, men ack så underbar. Det här var det godaste jag har ätit på riktigt länge. Gräddig kyckling med bl.a. Philadelphiaost och paprika. Ris var tillbehöret. Oerhört gott, som sagt. Den gamla oxen gjorde maten sällskap.



21:15
Mamma Ingrid får en puss efter maten.
Lyllo henne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar