måndag 21 maj 2012

TV: "Magic City" (2012-)Dagens pausfågel, en tv-pilot med liknande vackra miljöer som de i Mad Men. Jag ska säga att jag faktiskt inte hade en aning om att det skulle vara en sådan serie, med de vackra miljöerna från ett halvt sekel bak i tiden, de där miljöerna jag kommit att finna så vackra. Nej, inte en susning hade jag. Man kan säga att jag av en ren slump ramlade över en möjlighet att få undersöka detta pilotavsnitt, och redan i anslagsscenen ser jag tendensen. När huvudpersonen "Ike" vaknar upp ur sin dröm ser man i mjukt typsnitt över bildskärmen "December 31, 1958 - Miami Beach, Florida".

Jag hinner bli glad, men hinner tänka att det kan vara en sådan kort stunds återblick, som i början av pilotavsnittet till [den IMO så överhypade] Alcatraz-serien. Det vill säga att jag i nästa stund skulle slungas åter till nutid. Nej, så kom inte att bli fallet. Faktum är att även om det under avsnitts gång hann slå över till 1 januari 1959, så var jag fortfarande kvar i slutet av 50-talet, och det var vackert. Nå. Huvudpersonen är Ike Evans, och han är ägare av det framgångsrika lyxhotellet Miramar Playa, beläget vid det vackra Miami Beach. Han har två söner, som också syns mycket genom avsnittet. Det är lättklädda damer, 'mobsters', och Frank Sinatra, allt snyggt blandat.

I vanlig ordning tog det mig ungefär tjugo minuter innan jag började landa till sinnes, och faktiskt -- åtminstone i någotsånär mån -- greppa handlingen. Jag kom då faktiskt att tycka det var rätt härligt. Lite drama, lite våld, och snygga miljöer. Jag läste nu hastigt lite ur recensionerna, och t.ex. det skriver Hollywood Reporter skriver om att serien kunde behöva ett stycke energidryck, ja, kanske är det så, när jag nu tänker efter, att det gick lite långsamt, men jag vill inte döma ut något efter ett avsnitt. Jag är en enkel kille, jag blev till stor del såld på de vackra miljöerna.

Serien sänds nu på den amerikanska kabel-tv-kanalen Starz, och kommer om jag spår rätt att landa i svensk tv lagom till hösten. Håll hårt i hatten, gubbar!

Teaser:


Recensioner:
@ The Hollywood Reporter
@ Los Angeles Times

Officiell webbplats:
http://www.starz.com/originals/magiccity

För den mindre nogräknade:
Magic.City.S01E01.HDTV.x264-ASAP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar