lördag 19 maj 2012

TV: "House Of Lies" (2012-)Awesome, eller? Jag kände igen den svarta huvudpersonen. Jag har sett honom i minst en produktion tidigare. Nu ska jag kika lite. Just ja, nu ser jag, Don Cheadle heter han, och jag tror jag mest känner igenom honom från Cityakuten. Direkt jag läste in namnet och prestationsförteckningen så klickade det. Typiskt. Anyways. Serien. Den här killen är huvudperson. Karaktären heter Marty Kaan, och jobbar med 'management consulting', vilket på ett diffust hum kan beskrivas som att man hjälper företag att optimera sig på olika sätt. Det går att dra vissa paralleller med Mad Men, om än de är ytterst begränsade. Nåväl.

I anslagsscenen här vaknar Marty upp med en kvinna, och han hör att ett barn är på väg. Han försöker få liv i kvinnan. Det går inte. Jag tror först att hon dött av hjärtinfarkt eller dylikt och att det ska bli nån slags svart komik, men det ska senare visa sig att hon blott är en riktig sömntuta. Pojken som kommer in visar sig vara sonen, och kvinnan hans mamma; Martys ex tillika. Han har vid det här laget hunnit ta på henne underkläder, sätta henne i en fåtölj med en Macbook i famnen, så att det ska se ut som att hon slumrat vid arbetet. Han får till synes sin bluff i hamn.

I nästa skede börjar pilotavsnittets företagsuppdrag. Jag kommer inte ihåg vad företaget hette, men det kändes som en stor bank eller åtminstone nån anläggning som på ett eller annat sätt har hand om människor ekonomi, åtminstone om man ska döma av videofilmen (innehållande 'konsumentomdömen') som Marty lyckas ro ihop när det bär sig mot avsnittets slut. Nåväl. Det är en del inslag som ska vara underhållande, en strippa som får fylla en påhittad roll som Martys hustru (hardly a minor spiler), bland annat. Anyways, serien skulle kanske vara intressantare för folk som jobbar med företagsrådgivning i verkligheten. Det var mycket fackspråk som jag inte greppade, och i övrigt kändes det på sin höjd medelmåttigt.

Att kollegan Jeannie spelades av ingen mindre än Kristen Bell gick jag dock bet på. Mitt urkassa sinne för ansikten har åter spelat mig ett spratt. Jag som följt Veronica Mars slaviskt under en livstid, eller inte.

Officiell webbplats:
http://www.sho.com/sho/house-of-lies/home

Recensioner:
@ HOLLYWOOD.COM
@ LATIMES.COM

För den mindre nogräknade:
House.of.Lies.S01E01.HDTV.XviD-ASAP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar