söndag 6 maj 2012

TV: "Suburgatory" (2011-)Det här blev min tv-pilot, sent på lördagskvällen. Vill ni ha handlingen i korta drag? En ensamstående pappa hittar en kondom i tonårsdottern byrå, han blir neurotisk och packar ner hus och hem och de flyttar från Manhattan (New York) och till den idylliska förorten. Här kommer dottern fort att märka att allt är helt annorlunda. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Nä, det kommer inte. Inget blir korrekt. Ni måste kika. Jag tyckte det var rätt kul faktiskt.

Vad gäller casting kände jag genast igen en medelålders överblond kvinna. Jag kunde inte placera henne, men efter en snabb eftersökning trillade pengen genast ner. Skådespelerskan heter Cheryl Hines och är i min värld känd som Larrys hustru. Ja, 'Curb Your Enthusiasm' Larry, eller 'Simma Lugnt, Larry!', som Sverige och SVT har valt att kalla serien. Vidare tyckte jag att den ensamstående pappan var kusligt bekant, men kunde inte heller placera honom. Nu har jag gjort mina efterforskningar, och det är glasklart. Vi pratar om Jeremy Sisto, för mig känd som den smått psykotiska Billy Chenowith i den mästerliga HBO-serien 'Six Feet Under'. Konstigt att det inte kopplade på en gång. Nå. Lyckas de styra skutan med fräck och svartkomisk hållning hela vägen, så kan det här faktiskt hålla måttet. Ni kan ju ge det en chans, om ni inte har nåt bättre för er. Serien sänds på Kanal 5 i Sverige, fast de har hunnit kommit en bit in på säsongen.

Ögonblicksbild:

Trailer:


För den mindre nogräknade:
Suburgatory.S01E01.Pilot.HDTV.XviD-FQM

Officiell webbplats:
http://beta.abc.go.com/shows/suburgatory

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar