torsdag 17 maj 2012

TV: "Veep" (2012-)Det här blev kvällens TV-pilot. Det är Julia Louis-Dreyfus, för mig mest känd som Elaine i Seinfeld, som spelar huvudrollen som den politiska företrädaren Selina Meyer. Nå, jag ska inte fördjupa mig i vilken exakt ställning hon har, som jag har sjukt dålig koll på hur politiska systemet i USA ens är uppbyggt, men i alla fall, en betydande roll har hon. Vid sin sida har hon Amy, vem jag först trodde spelades av Busy Philipps, för mig känd som Laurie i Cougar Town. Nåväl. Jag sticker alltså inte under stol med hur sämst jag är på att faktiska känna igen ansikten. Nu i efterhand när jag kollar läget ser jag att Selinas bundsförvant i själva verket spelas av Anna Chlumsky, ett namn som nu klingar obekant för mig, fast när jag läser på och ser att det var hon som spelade Vada i de klassiska "My Girl" (svensk titel: "Min tjej") filmerna, ja då är det nästan så att mina ögon tåras. Som man minns dessa två filmer, med den bistuckna pojken. Ooops, no spoilers. Var var vi nu. Jo. Handlingen. I detta pilotavsnitt får ingen mindre än USA:s president häcken full, och Selina ombeds rycka in i en välgörenhetskampanj, där hon även ska säga några ord för en nyligen bortgången politiker. Okej, nu spolierar jag lite, hon lyckas göra bort sig och nämner i förbifart de sexuella trakasserier han utsatt henne för, när hon egentligen ska hålla ett kort minnesvärt tal för honom. Saker eskalerar, givetvis. Nå. De spinner mycket på sociala medier genom detta pilotavsnitt, så det märks att vi snurrar på 10-talet. Kul, visst, stundtals, men det fick mig inte att bli helt utom mig. Julia ser yngre ut för varje år, en näve tv-serier framåt och hon är tonåring igen. Lite konstigt, kan man tycka. Nå.

Teaser:


Officiell webbplats:
http://www.hbo.com/veep

För den mindre nogräknade:
Veep.S01E01.Fundraiser.HDTV.XviD-FQM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar