torsdag 19 april 2012

Onsdag (3e dagen)

Dagen efter dagen efter operation, om man så vill. Också den stora dagen av förbättring, skulle det visa sig.

11:56
Mamma Ingrid ser ut att vara fruktansvärt tröt. Kliandet må föra tankarna till våra förfäder, men det är inget annat än en riktigt skön och genuin ögonblicksbild. Klara tyckte om innehållet i leklådan.



12:55
Det här blev min lunch, två stycken pizza av det bästa fabrikatet. Ni som förstår, ni förstår.



14:58
Här dricks det saft eller juice eller tetrapack. Ja, ni förstår vinken.



15:27
Klara sitter och tecknar och klipper papper om vartannat, i rummet bara en stenkast ifrån vårt rum. Rummet med fyra våningar högt i tak, och ett stort härligt vitt tält med stora kuddar där man kan mysa och busa.



18:29
Som jag var förbi hemmet för en måltid passade jag på att susa förbi vårt lokala postombud och hämta försändelsen som legat där ett bra tag. Innehållet? Ett 32GiB MicroSD Class 10 till dSLR-maskinen, samt ett PCIE-N15 till den primära arbetsstationen.



19:55
Tillbaka vid södra entrén, Norrlands Universitetssjukhus. Kaffetermosen är laddad, och den har tydligen Klaras mormor och morfar haft med sina på sitt tågluffande så tidigt som på 70-talet. Denna gör fortfarande jobbet. Enastående.



20:04
Det här fångade ögonblicket var alltså drottningens uppsyn då det stod klart för henne att jag inte hade köpt något man kan stoppa i kakhålet. Tio sekunder senare avslöjade jag att en påse med dillchips låg och väntade, och då vände humöret.



20.05
Blott en minut senare. Klara är ute och snurrar i pentryt, detta givetvis med sin gula cykel nära till hands. Hon blir orolig så snart hon inte har den på armlängds avstånd. "Nån kanske tar min cykel", säger hon.



21:01
Tågrälsen med alla tillhörande vagnar och lokomotiv är en favorit. Med ett litet knapptryck kan man göra en inspelning, som sedan vid ett annat knapptryck spelas upp. Härlig funktion, med vilken jag gjorde många -- snudd sinnessjuka -- inspelningar.



21:17
Klara sitter på rummet och klipper papper till härliga mönster.



21:35
Nu börjar det bli dags för John Blund att komma. Klara avrundar med ett -- fiktivt -- samtal med någon över patienttelefonen. Favoritdjuret är så klart nära till hands.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar