onsdag 21 mars 2012

Onsdag

14.19
Längst bak i skafferiet finner jag några burkar med fisk som visar sig ha gått ut för ungefär ett år sedan. Det slår mig att när det gäller exempelvis mjölk skulle en sådan övertid vara ytterst väsentlig, mjölken skulle knappast vara drickbar. Nu handlade det dock om en klassisk konservburk och ni vet ju vad det sägs -- innehållet blir aldrig dåligt så länge inte burken öppnas. För säkerhets skull inmundigade jag en kanna rymmande några bakterieätande volymprocent till måltiden, och jag kan meddela att den inte alls var fy skam. Riktigt gott var det.


16.13
Klara är hämtad hos Greta. Vi busar på. Pussel, SVT Play, och allmänt stoj. Så vill hon ha makaroner, säger hon plötsligt. Jag kokade upp en liten kastrull men efter bara några tuggor var hon nöjd. Hon ville mest speja ut genom persiennerna, mycket likt en östtysk spion.


17.22
I den fina låda (en hel flyttkartong, actually) med barnleksaker som jag fick av min granne innan hon flyttade fann jag en prislapp på undersidan av ett pussel. Märkningen löd "Överskottspris" och det slog mig plötsligt. Aha, dom hade jag helt glömt bort. Det var år och dagar sen jag var där och de kan mycket väl tänkas ha barnleksaker. Jag gick på impulsen och vi skyndade över gärdet för att meddela drottningen. Hon var föga entusiastisk och tyckte att jag skulle planera bättre, komma på sådant tidigare, och bla-bla-bla, men till sist lät hon sig övertalas. Här laddar vi inför resan.


17.53
Här anländer vi till Överskottsbolaget, Västerslätt. Industriområdet är en ny miljö för Klara och efter allt buller ifrån lastbilar ville Klara tydligt blir buren. "Bär mig!", löd det, och hon höll upp armarna. Sagt och gjort. Så gled vi in.


18.14
Klockan var ungefär kvart över sex när vi anlände till leksaksavdelningen. Fem sekunder efter att denna bild är tagen utbrister hon kort "Jag vill ner!", haha. Sen ville hon givetvis ha allt. Nå. Vi landade en plastgitarr. Hon ville kunna spela för morfar, som alltid spelar elgitarr för henne vid besöken. Så klart.


18.59
Vi intar McDonald's inne i stan. Klara äter nästan en hel cheeseburgare men vill sedan ha gitarren. Jag har slängt förpackningen för att rymma den i ryggsäcken, och vill helst inte ta upp den. Hon är envis och sliter upp den ur ryggsäcken och ett ögonblick senare står hon upp och spelar för hela restaurangen.


19.38
Vi är åter hemma. En god måltid serveras. Efter maten känner jag mig så slut så jag låter meddela att jag nog medvetet kommer att låta mig själv slockna vid nattningsprocessen. Så blev det också. Redan där vid åttasnåret kom jag alltså att sova djupt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar