lördag 10 mars 2012

Lördag

Har tagit en rejäl sovmorgon idag. Bland det första jag blev varse var att min kära kamrat hade ringt från grannlandet i väst. Talat in ett långt och lördagsmysigt röstmeddelande hade han också, minsann. Ja, det blev -- som jag nämnde tidigare -- grillad kyckling till middag igår, och lagom till efter maten fann jag en kyld fredagskanna stående längst in i kylskåpet. Denna ensamstående kom att förvandlas till en (eller säg två) nävar, och efter fyra stycken sena kvällssmörgåsar kröp jag till kojs. Att jag var extra trött i bakre delen av hjärnan idag råder det inga tvivel om. Så, som sagt, en rejäl sovmorgon.

När jag väl kommit mig upp barikerade jag mig i badrummet med min lilla Eee. Finputsade de banala utkast jag slängt ut angående gårkvällens film och tv-serie, varvid jag i samma veva passade på att göra rent systemet. Hoppade sedan i duschen. Klara var nyfiken på min långa vistelse så hon hade sprungit och hämtat en bordskniv och jag såg ifrån badkaret hur hon lyckades få låsvredet ungefär halvvägs, innan den studsade tillbaka. En liten McGyver, undra var hon har lärt sig att öppna badrumslås med bordsknivar. "Jag är inte den skyldige", sade han, och himlade med ögonen.

Nå. Sedan tömde jag diskmaskinen, fyllde på den igen, och slängde på en rejäl kanna svart. Som sovrummet är lite omstrukturerat fann jag ingen vettig plats att ha koppen på, så jag släpade in IKEA-pallen från köket. Gjorde dagens första riktiga snurr på interwebben. Håller mig som ni känner till uppdaterad i vad som händer i världen. Det skulle inte dröja innan den lilla prinsessan kom och ville vara med. Hon kröp då ner bredvid mig.


Så, vad blir det resten av dagen? Well, Ingrid har fyllt år och idag sker det officiella firandet, så Berghem är planen. Till saken hör att jag inte hunnit köpa ens de där primära presenterna, vilket i sig är skandalöst. Så, jag och Klara ska ta en sväng ner på Strömpilen och kolla utbud. Så sent som för fem minuter sen kom Ingrid och gned sig och en vit blus är tydligen vad hon önskar sig. Så, vi får väl se var vi landar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar