söndag 11 mars 2012

Igår lördag & idag söndag

Goddag!

Jag sitter på porslin. Flickorna gör sig redo att gå till "Gulan", en fin liten lekpark på Carlshem, för lek och bus. Jag ska också dit, men först dundra ner till Strömpilen och Hennes för att se om blusen finns i en annan storlek.

Oj oj, även idag blev det en sovmorgon som fick Sicilien att blekna i jämförelse. Söndag, helt enkelt. Vill dock göra klart att det blev en sweet start. Ingrid fick ju en Squeezebox Radio av sina föräldrar igår. När jag kommer in spelar denna härliga klibbiga toner från Västindien, och det är bara slå sig ner vid ett köksbord dukat med plättar. Grädde och sirap var tillbehören. Jag kände mig amerikansk. Kaffe efteråt.


Och så spolar vi tillbaka kassetten, till gårdagen, närmare bestämt.

Igår lördag


Först skulle jag överlämna en av mina födelsedagspresenter till drottningen.
Det var då nånting gick snett. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det.En stund senare promenerade vi iväg mot Berghem. Frågan "Tycker du att jag är stickig som en kaktus?" var återkommande efter vägen. Ungefär halvvägs kom emellertid försoningen. Den ljuva försoningen. En stund senare gjorde vi entré hos svärföräldrarna. Det vankades i vanlig ordning lyxig mat. Förrätt, huvudrätt, och efterrätt, illustrerade här nedan. Underbart, alltsammans. Oj så mätt jag var, sen.
I mellanspelet passade Klara på att spela lite elgitarr med morfar. Det är bland det bästa hon vet. En riktig liten hårdrockare är hon, den lilla busen.Allt som allt en underbar lördagskväll. Vi var inte hemma förrän framåt halv elva. Vi fick skjuts. När Klarade tog mark sprang hon till närmsta snödriva och började skyffla snö med den nya rejäla plastspade med långt skaft som hon fått. Jag är säker på att hon vid den tidpunkten var den enda treåringen på hela Ålidhem som var ute och skyfflade snö. Hon somnade tämligen omgående när vi kommit in.

Jag började konfigurera en av Ingrids födelsedagspresenter som hon fått av sina föräldrar, en Logitech Squeezebox™ Radio. Hon hade önskat sig en köksradio, men jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att hon skulle få en förstklassig maskin med Wifi-förbindelse mot världens alla webbradiostationer. Wow, helt magnifikt. Naturligtvis bygger enhetens kärna på Linux och efter en enkel konfiguration kan jag även SSH:a in till den.

I min nördhjärna började jag naturligltvis fundera på allt från att köra en webbserver till irssi-screen's, allt "från köksradion". Haha. Nåväl. Lite utsvävande får man vara när man är kille. En briljant pryl, i varje fall. Kanalen Roots Reggae Radio (SKY.FM) ligger sedan första timmen efter mjukvaruuppdatering och konfiguration som favorit och densamma har spelat klibbiga toner från Västindien hela dagen lång. Jag får rent känslan av att den här prylen sätter en extra positiv piff på vardagen, som den ständigt spelar de där sköna tonerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar