fredag 10 februari 2012

Fredagen, mmm..

En trevlig fredag. Inleddes på Sambandscentralen. Fick en del vettigt uträttat, faktiskt. Formulerade bl.a. ett genuint dokument som framåt lunch lades på postlådan vid Vasagatan och Vasakyrkan. Jag var även förbi stadsbiblioteket och lånade samt återlämnade. Jag är en beläst ung man. Vidare. Vid entrén till biblioteket observerade jag nåt intressant. Det var ett konstverk, uppenbarligen. En liten grotta, till formen. Jag förevigade den, så klart.

Sedan knallade jag iväg ut mot cykeln. Desmond Dekker stånkade på med Israelites i mina hörlurar, och det kändes som att det här skulle bli en bra dag. Just som jag svänger av Vasagatan och in på Kungsgatan tonar låten ut. Jag ser den gröna butiken till vänster och känner att nu är det i allra högsta grad osäkert vad som komma skall.

Så händer det. Ett klassiskt stycke musik från Bob Marley and the Wailers går igång. Jag styr åter blicken framåt och seglar hemåt. Sweet. Jag hann socialisera med drottningen och äta en lunch som stod i vegetarisk sushi. Ganska precis när klockan var hel timme slagen var jag på plats vid Carlskyrkan. Klara var på bra humör. En av hennes vantar visade sig spårlöst borta. Sånt händer. Den skulle säkert komma fram till när alla ytterkläder var tömda. Mona skulle skicka den med Greta. Fint. Jag och Klara susade iväg på pulkan.

Det tråkiga var att drottningen var på väg till Ånäset, varifrån hon inte skulle återvända förrän morgondagen. Snyft. Hon hade farit redan vid tvåtiden. Jag förklarade för Klara att mamma skulle komma hem dagen därpå. Inte roligt. Jag spolar nu fram dagen en timme. Klockan var ganska precis fyra när helt oväntat dörren öppnas. Mamma. Mamma. Där står hon. Planerna hade tydligen blivit ändrade. Skoja inte att jag och Klara var lyckliga. Det blev en riktigt bra fredag, med bl.a. choklad och kaffe. Middagen kom att stå i klibbig kyckling. Jag älskar den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar