lördag 7 januari 2012

Lördag
Gjorde en lördag i ärans tjänst. Det var så skönt att åter inta golv. Det har eller hade varit en lugn inledning på år tolv. Hur blev det med lunch? Jo, jag gled ner till den klassiska lådan i hörnet. Tre olika sallader fanns att tillgå. Jag slopade grekisk och italiensk till förmån för en hederlig med pasta och falafel. Den gick ner fint.I skrivande stund soffläge hos Lindbergs på Berghem. Det vankas lyxig middag. Redan som jag parkerade stålhästen utanför huset kände jag hur lukten träffade mitt sinne. Husfar förklarade att köksfläkten leder rakt ut. Julgranen kläddes precis av sin ljusslinga och dekorationer när jag kom in och slog mig ner i soffan. Klara lekte sedan med en undulat i bur som faktiskt har varit med sedan mitten av 1900-talet. Beundransvärt. Svårt att säga om det är att se som en leksak eller ett prydnadsföremåll. Var går gränsen? Fin är den i alla fall, i all sin prakt.

Oh. Nu. Tjugo minuter senare. En världsfenomenal gryta sitter i min kista. Oh, så satt jag är. Jag kände soja, ris, köttflisor, och grönsaker, bl.a. Oh. Vilken dag.
Nu ligger jag som sagt åter i soffläge. Oerhört mätt. Flickorna leker. Oh. Ska eventuellt göra slingor i drottningens hår ikväll. Spännande.

Oh. Jag blev åter tvärsatt. Citronpaj, Carte d'Or glass, Viennetta glasstårta, och massiva chokladbakelser. Sen givetvis kaffe. Gott presso. Oh. Jag framlider. Så oerhört härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar