onsdag 16 juli 2014

Onsdag, v. 29


Bankäventyret
Jag slutade tidigt, dagen till ära, och jag beslöt fort att detta skulle utnyttjas i den mån att vi faktiskt skulle göra slag av det faktum att bankkontoret ännu inte hade stängt för dagen. Passar på att inflika att det är synd att inte alla bankkontor har öppet till kvällen, där ska faktiskt Swedbank här i stan ha ros som har öppet till sex på kvällen så ofta som fyra av fem vardagar i veckan. Nåväl. Idag slutade jag som sagt tidigt så det var fullt möjligt för oss att dundra in till stan med Klaras vid det här laget sprängfyllda spargris. Alla mynt lassades in i mynträknaren och östes sedermera in på sparkontot. Nu i dagarna ska jag sitta ner i lugn och ro (som jag alltid gör) och placera i vettig fondportfölj. Klara börjar ha en del, om än det är frågan om tämligen väl utspridda investeringar.


Eftermiddagen
Sent på eftermiddagen var det full rulle med ungar till höger och vänster i lägenheten. Mer exakt Klara och två gårdspojkar. Oj oj oj. Tydligen var det frukt- eller bärfest och Ingrid stod som skeppare. Jag gled mest in i utstuderande läge, då det naturligt finns så mycket att lära av barnen.


Kvällen
På kvällskvisten blev jag plötsligt alldeles till mig. Jag fick ett privat meddelande på Facebook från en kollega, och den webblänk som meddelandet innehöll fick mina små mungipor att genast gå rakt upp i taket. Oj oj oj. Ja, vi är ju inte mer än människor, och nog är vi nog någonstans alla mer eller mindre i behov av uppskattan och bekräftelse, och nu kände jag att jag hade fått min ranson för en god tid framöver.

Jag blev så till mig över de vitsord som givits mig att jag spontant bjöd till med ett litet [sent påkommet] äventyr med tjejerna. Vi dundrade prompot iväg i sydlig riktning, och på kvällskvisten blev det hamburgare på Burger King i Örnsköldsvik. Det var det, och sedan bar det åter hemåt. När vi kom hem var vi helt trötta och somnade pladask. Nej, nu for jag med osanning. Jag hade världens tagg, och sprang över till gäststugan och började röja upp rejält inför den flytt som stundar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar