lördag 28 juni 2014

Lördag, v. 26

Balkongläge efter arbetsdagen
Jag hann knappt över tröskeln så fan jag mig själv djupt tillbakalutad på balkongen. En iskall Bryggmästarens satt som en smäck.


Oreda så det sjunger om det
På kvällskvisten då det begav sig mot nattning fick jag en chock när jag tittade in på Klaras rum. Maken till oreda har sällan skådats. Suck. Allt detta småplock. I mitt stilla sinne inbillade jag mig att vi hade fått bukt med detta efter den stora utrensningen, men icket.


Med veteranbilar i fokus
Det årliga evenemanget Wheels gick av stapeln denna lördagskväll, och hela innerstan var som en cirkus av mullrande amerikanare. Vi styrde kosan till Järnvägstorget där vi fick fin överblick av alla snygga bilar som passerade längst Blå vägen, och samtidigt höll det tämligen nyöppnade stället It´s Only Rock n Roll låda med passande musik; en hel del Rockabilly förekom och par i jeansväst i alla de åldrar sågs dansa. I mitt stilla sinne funderade jag på hur jag hade missat att de har byggt upp ett slags stenfundament kring det beryktade konstverket Grön eld. Kan detta ha gjorts så tidigt som vid byggnaden av den nya Centralstationen med undergående tunnlar, cirka 2010? Det tål att undersökas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar