fredag 6 juni 2014

Fredag, v. 23: Nationaldagen


Kolsläppet
Oj oj oj. I fjol missade jag denna ceremoni på grund av jobb, men i år var jag minsann med på noterna. Underbart. Det gick alltså ner på Röbäck, vid Svidjevägen. Ingrid såg till att vi var ute i god tid, och allt gick också planenligt. Väl på plats hände något ytterst otippat. Helt från ingenstans hörde vi röster. När jag tittade bakåt ser jag då inga mindre än de världsberömda Karlssons. Vad var oddsen? Vi hade inte bollat ord tidigare, och med tanke på den otippade sammanstrålningen så sent som igår torsdag så, ja man undrar hur Gudarna tänker ibland. Riktigt trevligt blev det i alla fall.

Efter att korna släppts ut på bete och vi ätit bullar och druckit mjölk gick vi in i en gammal lada var mängder av barn hoppade runt bland höet. Det var ruskigt härligt. Jag sprang runt där inne med Klara och mobiltelefonen i högsta hugg. Jag försökte mig på en ögonblicksbild just när hon — luftburen — hoppade från en höbal, men slutartid och ljussättning gjorde det hela omöjligt med mobiltelefonen. Jag ändrade anfallsvinkel och tog istället ett par stadiga videoklipp. Då upplösningen är lägre vid rörlig bild går det kasnke att hitta någon hyfsat skarp stillbild i flödet senare. Avidemux är ett ruskigt vettigt verktyg, passar jag på att inflika här.


Berghem
Efter ceremonin i Röbäck åkte vi till Klaras mormor och morfar. Den |_|-formade huskroppen gav som vanligt ett lä som fick min kropp att gå i taket av välbehag, denna soliga nationaldag. Jag slumrade antagligen till någon gång, men hann trycka i mig såväl hamburgare som glass med grädde och jordgubbar emellanåt. Lek med vatten stod högt i kurs, denna dag.

Ett par (förmodligen från kvarteret) hade klättrat upp på elskåpet som ligger bara precis utanför staketet runt Ingrids föräldrars gård, och obehaget kring hur dessa soldyrkande tjuvkikare hade frisikt över buskarna var väl lite av en återkommande snackis under dagen. Nå. Själv hade jag varken tid eller ork till att bry mig för fem öre. Jag låg och njöt, allt som oftast blundande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar