lördag 15 mars 2014

Lördag, v. 11


Middagsbjudningen
Dagen till ära var det för omväxlings skull dags för oss att bjuda hem svärföräldrarna på middag. Ingrid var givetvis chef över köksverksamheten. Min ansvarsbörda sträckte sig till att få bort korken till det vita vinet som av någon anledning skulle hällas ner i stekpannan. Ibland förstår jag ingenting. När det serverades kunde vi bara konstatera att allting var till stor framgång. Smarrigt, ja men nånting. Till efterrätt blev det gräddglass med en hemmagjord chokladmousse. Underbart.


Kvällstrippen
När jag bytte ut bilstereon
råkade jag glömma kvar en CD-skiva i apparaten som åkte in i förrådet. Jag har ställt mig ovillig till att göra ett hastigt byte endast i syfte att trycka ut skivan, utan varit mer inne på andra sätt. Kontakterna följer ju en skriven standard så bara man kollar vilka pinnar som ska ha ström så borde det väl bara vara att dra fram nån gammal 12 volt batterieliminator ur [den för pojkar alldeles obligatoriska] sladdpåsen i klädkammaren. Nåväl. Även detta projekt har känts alltför jobbigt, och Ingrid har mellan varven tjatat på att hon vill ha ut den där skivan. Vi snackar om en av två skivor i ett dubbelsamlingsalbum med ljuva klassiker från den legendariska Ted Gärdestad.

Denna lördagskväll hade jag kommit på ett annat sätt att lösa problemet. Den goda Tobias älskar att skruva i saker. Man kan nästan säga att han inte riktigt kan vara sig själv om han inte får hålla i en skruvmejsel medan han är. Det kändes därför som en given 'win win situation' att lämna över rodret till Tobbe här. Jag hade aldrig några tvivel och från att vi anlände gick det inte många minuter innan han höll ovan nämnda skruvmejsel i högsta hugg.

Jag och Ingrid satt samtidigt och försökte socialisera över varsin kopp kaffe, men ganska snart kände vi oss överflödiga i rummet. Det var tydligt att Tobbe helst ville vara ifred med bilstereon och sin skruvmejsel, så vi tackade så mycket för kaffet och smög ut samma väg som vi kommit. En händelserik lördag till sin ände. Vi hade knappt kommit över tröskeln därhemma förrän jag fick ett textmeddelande från Tobias att saken var biff, d.v.s. Ted Gärdestad var ute ur apparaten. Vilken klippa han är, denna Tobias.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar