fredag 28 februari 2014

Fredag, v. 9


Middagen
På förmiddagen var jag och Ingrid produktiva, redan innan vi hade hämtat Klara. Vi var först ner på Ica Maxi var schysst kött inhandlades, och sedan bär det vidare mot Västerslätt och Överskottsbolaget, var kattsand och torrfoder var det primära, men jag likväl lyckades impulsköpa en hovtång då prislappen låg en bit under vad jag har uppfattat som index. Så det kan gå, på en fredag.

Nåväl, efter dessa resor åkte vi och hämtade Klara i kyrkan, önskade dem alla en trevlig helg, och vände åter hem. Jag hann inte vara med särskilt länge till, för jag hade ett kort eftermiddagspass som väntade inne i stan. När det bara rörde sig om drygt tre timmar lämnade jag för ovanlighetens skull faktiskt cykeln hemma och unnade mig Nanna, då det knappt hinner bli trettio kronor under den här tiden.

Så snart jag öppnat den tjocka plåtdörren i källargången och kom in i trapphuset träffades mitt luktsinne av en fantastisk doft. Lukten av riktigt gott käk, någonstans i huset. Då jag visste var vi hade varit tidigare på dagen hade jag goda förhoppningar om att lukten skulle växa i takt med att jag närmade mig lägenhetsdörren. Så var det (så klart) också. Oj oj oj, När vi satt till bords en stund senare mådde jag så sagolikt bra så att det är svårt att beskriva med svenska ord.


Inköpen
På kvällen radade jag upp dagens inköp. Som jag hastigt nämnde blev det en hovtång på ÖoB, utöver kattartiklarna. Nå. Efter stängning handlade jag sedan både ditt och datt från vår egen butik, nämligen ett vattenpass, maskeringstejp, ett bladmått samt en rejäl ledhylsnyckelsats.

På vägen hem stannade jag till vid Strömpilen och sprang in på Systembolaget. När jag kommer i kassan blir jag [ska vi säga] lite mer privat tilltalad av expediten, och hans ord får faktiskt mitt hjärta att smälta. Jag blev jätteglad rakt igenom, i synnerhet som vi [på sätt och vis] är i samma bransch. Nå, när jag kom hem kunde jag inte hålla mig från att förtälja för min hustru vad jag hade fått sagt till mig, och visst såg hon att det var en slags ego boost, hur man än vände och vred på det. Nå, glad var jag, i alla fall, denna fredagskväll.


Kvällsvisiten
På kvällen efter middagen och allt var avklarat bestämde vi oss för att göra en kvällstripp. Vi åkte helt sonika ut till Tobias på Törelvägen, var vi satt och hängde i soffan i säkert en och en halv timme. Det var mycket trevligt och avslappnat. Klara tycker [på tal om ...] väldigt mycket om Tobias katt, Zingo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar