torsdag 23 januari 2014

Födelsedagsfika

Idag var ingen vanlig dag. Nej, idag var den tjugotredje januari, en stor dag i min kalender. Såväl min älskade mamma som min kära barndomsvän Alexander fyller år. De är förvisso födda med åtskilliga årtionden emellan sig, men principen är densamma. Mamma skulle jag [p.g.a. fysiska begränsningar] uppvakta vid ett senare tillfälle, medan Alexander som bor på ett kort gångavstånd officiellt förklarade födelsedagsfikat vara ett faktum. Wow. Födelsedag med fika. Vi börjar verkligen bli vuxna nu. På kvällskvisten satte jag Klara på den rödsvarta Stiga Snowracern och vi satte kurs mot Kandidatvägen, och familjen Karlsson. Jag har aldrig tidigare tänkt på det, men det faktum att båda två i detta äkta par har samma begynnelsebokstav i förnamnet gör det ju sannerligen väldigt enkelt/praktiskt för namnskylten. Ett "A. Karlsson" räcker fullgott för båda två. En intressant betraktelse. Nå. Välkomnandet vid dörren var ljuvt, och snart uppehöll sig barnen i Emils rum.För oss vuxna blev det fika. Klara var måttligt intresserad, som vanligt. Nå. Kakan eller tårtan (jag har svårt att specificera den) var oerhört god, för att inte tala om den lilla mystiska frukten som serverades till. Jag har ätit mycket i mina dagar, men den här har jag aldrig skådat. Intressant, nån gång ska var den första till allt. Efterrätten kom att bestå i en liten skvätt whisky i ett lustigt glas som lutade. Intressant, och t.o.m. jag kunde uppleva den rökiga eftersmaken; ändå är jag ung.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar