måndag 14 oktober 2013

Nvidia sviker Asus EEE 1015PN


På kvällskvisten kände vi oss nedslagna, var och en med sitt. Klara kollade på sköldpaddorna, Ingrid hängde förmodligen på förklädet i köket, jag satt i fåtöljen och försökte få bukt med min lilla netbook. Modellen var ju (när jag köpte den) utmärkande i den punkt att den har två chip för grafik. Ett enkelt Intel GMA 3150 som man kör när man vill få ut maximalt med batteritid, samt ett Nvidia Ion chip som ger tyngre prestanda vid t.ex. 1080p videouppspelning eller rentav gaming, om än lättare sådan.

I varje fall, sen jag uppdaterade drivrutiner så märkte jag hur saker och ting inte längre fungerade. Nu har jag efter viss felsökning upptäckt att ungefär för ett år sedan slutade Nvidias drivrutiner att stödja maskinen, om än de enligt officiell dokumentation ska fungera. Jag kommer förmodligen att lägga några rader per mejl till Nvidia så att deras utvecklare blir varse problemet. Även om Ion/Optimus-serien inte har så utbredd skara användare idag så finns dem, och man vill ju att hårdvara ska fungera ungefär som det är tänkt om än den är sisådär tre år gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar