fredag 13 september 2013

Idag hann hann jag med mycket!


Eluttaget
När hyreskasern var här och installerade nytt vattenlås (i syfte att möjliggöra installation av diskmaskin) konstaterade han att eluttaget under diskbänken satt löst från väggen, hängande i trådarna. Det var osäkert och behövde åtgärdas innan vi kunde installera. Nu har jag läst på, som enkel påg får jag inte göra nya installationer, men väl reparera/byta ut befintliga. Det var då snabbt gjort att köpa ett billigt eluttag och sedan började jag skruva. Det hela var faktiskt inga konstigheter, utan operationen förflöt smärtfritt.


Fotbollen
Projekt diskmaskin var inte över. Jag behövde en övergång från halv tums gänga till tre fjärdedels tum, också. Då jag är snål om parkeringspengar föll faktiskt lotten på en butik en bit norr om stan. När jag ändå passerade en billig fotboll för barn ringde jag min vän Nejth och frågade om det var aktuellt. Det var det. Jag fick en färg och sedan var presenten till Emil en given succé, om än det inte skulle framgå förrän timmar senare.


Armbandet
Det här armbandet fick Klara av sin faster Amanda när hon inte var mer än ett år gammal. Det passar bättre än någonsin. Underbart.


Regnbågslaxen
Just ja, det var när jag var utanför Biltema som jag fick syn på en öppen husvagn där två tjommar stod med någon slags matservering. De såg tydligen att jag sneglade för de ropade till sig mig. Jag blev erbjuden lyxig regnbågslax och var inte sen med att öppna munnen och gapa stort. Jag blev matad med ett stycke fisk och grabbarna skrattade gott. Jag mådde minst lika gott, och efter inköpet av övergångsnippeln var det minsann jag som köpte ett paket svindyr fisk på lösvikt. Nåväl, gott skulle det bli. Redan när jag fick min smakbit var jag såld, kan jag erkänna.


Avloppet
På kvällskvisten styrde jag sedan upp allt. Den lilla smidiga sågen åkte fram, och sedan sa det bara swisch, och så fungerade diskmaskinen. Underbart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar