torsdag 9 maj 2013

Torsdag, v. 19


Swagger




Det duggregnade när jag lättade ankar på förmiddagen. Jag kunde inte låta bli att titta på mig själv i mitt svarta spegelglas. Jag såg mitt anlete och kände att jag hade one of those days. Jag stannade upp och fotograferade mig själv mot bakgrund av en container på gården.


Lunchen




Jag hade heldag på stormarknaden, och tog ut min lunch/whatever sent. Klockan var halv sex och middag stod väl egentligen närmare till stånd än lunch; därav whatever. Nå. Jag stegade in på det lokala haket, och buffén lät sig som vanligt väl smaka. Jag servade mig själv en hutlös portion. Jag undrar om servitrisen någonstans tyckte att jag var grisig och på ett subtilt sätt ville säga åt mig att det var snyggare att gå i omgångar, eller om allt bara skedde i mitt huvud. Han kom i alla fall fram till mig när jag hade avslutat tallriken (så klart), och sade lugnt "Vill du ha mer buffé? Du kan komma och ta nu i så fall, jag tänkte nämligen stänga ner snart." Vid närmare eftertanke var det givetvis bara genuin omtanke och service-mind som fick mannen att komma fram till mitt bord och fråga sådär. All kärlek till haket på stormarknaden. Ni är bäst.


Målarfärgen




När jag hade käkat färdigt och åter klev på var det genast till att (åter) börja packa upp målarfärg från pall. Låt mig understryka att dessa 10 liters plåtburkar inte är någon lek. Visst, jag är relativt välbyggd, men någon måtta får det väl ändå vara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar